100 g késztermék 112g hús felhasználásával készült?
Figyelt kérdés
2014. máj. 7. 14:01
1/5 anonim válasza:
Igen, sőt akár több, 135 gramm húsból. Tudod miért? Mert a szalámi és a kolbász szárítással készül, csökken benne a víz mennyisége a folyamat közben. Tehát sajnos nem lepleztél le egy átverést, mint az a bácsi is hitte, aki előttem állt a sorban, és felháborodott, hogy hülyének nézi a magyarokat a gyártó. Hehe
2/5 anonim válasza:
Előfordulhat,például a száraz kolbászoknál,vagy a szárított,érlelt,füstölt sonkáknál,mivel a friss húsból eltávozik a víztartalom,és könnyebb lesz.
3/5 anonim válasza:
a nyershús legnagyobb része víz...
4/5 A kérdező kommentje:
gondoltam hogy nem átverés csak kíváncsi voltam :D
2014. máj. 7. 15:23
5/5 doboszoli válasza:
Tapasztalat:
Ha 50 kiló húsból készítek füstölt kolbászt, (hagyományosan, minden vízmegkötő, és egyéb miskulancia nélkül) mire leszikkad, megfüstölöm, min. 10%-ot veszít az alapanyag súlyához képest, pedig még a fűszer súlya is hozzáadódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!