Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 100 g késztermék 112g hús...

100 g késztermék 112g hús felhasználásával készült?

Figyelt kérdés
2014. máj. 7. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sőt akár több, 135 gramm húsból. Tudod miért? Mert a szalámi és a kolbász szárítással készül, csökken benne a víz mennyisége a folyamat közben. Tehát sajnos nem lepleztél le egy átverést, mint az a bácsi is hitte, aki előttem állt a sorban, és felháborodott, hogy hülyének nézi a magyarokat a gyártó. Hehe
2014. máj. 7. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Előfordulhat,például a száraz kolbászoknál,vagy a szárított,érlelt,füstölt sonkáknál,mivel a friss húsból eltávozik a víztartalom,és könnyebb lesz.
2014. máj. 7. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
a nyershús legnagyobb része víz...
2014. máj. 7. 14:09
 4/5 A kérdező kommentje:
gondoltam hogy nem átverés csak kíváncsi voltam :D
2014. máj. 7. 15:23
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Tapasztalat:

Ha 50 kiló húsból készítek füstölt kolbászt, (hagyományosan, minden vízmegkötő, és egyéb miskulancia nélkül) mire leszikkad, megfüstölöm, min. 10%-ot veszít az alapanyag súlyához képest, pedig még a fűszer súlya is hozzáadódik.

2014. máj. 9. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!