Milyen ételeket fagyasszak le 1-2 hétre előre?
Párom külföldön fog dolgozni és szeretnék neki előre főzni és lefagyasztani amit majd ki tud vinni magával és csak egyszerűen előkapja a hűtőből.
Mivel én eddig mindig frissen csináltam az ételt nincs tapasztalatom, hogy milyen ételek azok amiknek fagyasztással nem rontom el a minőségüket?
Gyakorlatilag mindenevő:)
Köszönöm előre is!
Gyakorlatilag mindent le lehet fagyasztani és ha nem fözted túl, utána kiolvasztva nem lesz rosszabb.
Kivétel a krumplis ételek, azoknak furcsa állaga lesz.
A tésztás, rizses ételek akkor rosszak, ha túl puhára fözted öket, mert kiolvadáskor puhábban lesznek.
A rakott dolgokat célszerü nem kiolvasztani, hanem fagyosan sütöbe tenni és átsütni, úgy finomabbak.
A fözelékféléket fel kell forralni, akkor nem válik ki a levéböl a víz.
Peksutemenyeket is le tudsz fagyasztani.Biztos jol fog esni egy kis hazai pogacsa vagy barmilyen hazai pekaru.
Lefagyaszthatsz tartalmasabb leveseket is, amiket szeret (gulyas, korhely, paloc stb.).
Ezenkivul praktikus, ha ragukat, tesztaszoszokat is keszitesz, amihez eleg egy kis tesztat vagy gyorsrizst elkeszitenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!