Főzésnél mivel lehet helyettesíteni az alkoholt?
Figyelt kérdés
Sajnos rengeteg receptet találok, ami tetszik, de van benne alkohol, mert nem rajongok érte túlságosan. Nem tudom, mit rakjak az ételbe helyette, kihagyni meg nem merem. Remélem sok ötletetek van. A válaszokat előre is köszönöm!2014. ápr. 13. 14:36
1/6 anonim válasza:
Nyugodtan kihayhatod, de az alkohol főzés hatására elpárolog, tehát nem értem a viszolygásodat.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. ápr. 13. 14:49
3/6 anonim válasza:
Aroma? :D Bár egy kis bortól nem lesz semmi bajom!
4/6 anonim válasza:
Most hirtelen en sem tudom mire gondolsz. Ha sutibe kell rum, akkor van rum aroma. Ha flambirozni akarsz, az alkohol eleg. Ha meg porkoltbe tennel bort, abbol es elparolog az alkohol.
5/6 Józsi21 válasza:
"Főzésnél mivel lehet helyettesíteni az alkoholt?"Semmivel!
Az előttem szólók jól leírták a lényeget.
Én is azt tudom tanácsolni,hogy ne félj alkoholt használni a főzés során.A főzés sütés során az alkohol gyorsan elillan,de az íz illat és pörzsanyag megmarad,ami jellegzetes aromát kölcsönöz az ételnek.
Na ezt nem tudod helyettesíteni!Tehát hajrá,;tanácsolja neked mindezt egy antialkoholista pasi.:-)
6/6 doboszoli válasza:
Főztünk már úgy vadpörköltet, (nehezen puhult a megboldogult), hogy éjfél tájban pánikszerűen kellett költeni a boros gazdát, mert a pörköltbe (is) szánt 20 liter bor elfogyott...))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!