Tényleg mérgező?
Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy a kicsírásodott burgonya mérget tartalmaz? Én eddig, így tavasz tájékán, mindig meg szoktam enni a csírás burgonyát, persze rendesen megpucolva. Lehet nem kéne? Ti mit csináltok?2014. ápr. 6. 11:35
2/2 anonim válasza:
A burgynya minden "zöld" része mérgező, amikor csírázni kezd,akkor a gumó szélén is észrevehető, hogy zöldülni kezd. Elvileg ha vastagon hámozod, akkor ehető, illetve a méreg 170 fok felett bomlik, tehát magas hőmérsékleten süthető is. Egyébként nem cián szintű méreg, bár tény, hogy sokat fogyasztva belőle azért kórházba küld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!