Tényleg káros a mikróban melegített étel, ital?
hát nem tudom
nem rég találtam egy cikket, amiben azt írták, hogy a mikró által felmelegített étel a mikróból való kivétel után nem veszít a hőmérsékletéből, hanem épp, hogy szép lassan növekszik, még az után is, miután megettük
ezt eddig hülyeségnek tartottam, de pár hete betegen feküdtem itthon, és teát szerettem volna inni, beraktam a mikróba a vizet (így gyorsabb), nagyon forró lett a víz, így még hagytam hűlni, de még órák múlva is meleg illetve langyos volt
következő nap a tűzhelyen csináltam, mert így többet lehet készíteni, szépen felmelegítettem a vizet, bele a filter és a többi, kiöntöttem a pohárba és otthagytam hűlni,nagyjából fél órán belül már iható volt
ennél a pontnál gondolkodtam azon a cikken
lehet, hogy nincs benne semmi ártalmas, de ez elég ijesztő
Érdekes én eddig minden ételt fel tudtam ismerni melegítés után is.
Akik ilyeneket terjesztenek azok buták, mint a segg, és fogalmuk sincs a mikróhullámú sütõ mûködésérõl.
Õk pattintsanak kovakövet egy húsleves melegítéséhez, a normális embereket meg hagyják nyuodtan használni a technika vívmányait.
Hogyne persze, a mikró még a termodinamika törvényeit is felborítja...
Menjetek már a p!csába!
Frequentator: Te se lehetsz valami okos értelmiségi ember a stílusod és hozzászólásod alapján.
Készített az emberiség nem egy olyan terméket, amit évekig/évtizedekig használtunk, aztán kiderült róla, hogy káros az egészségre, és be is tiltották.
Én nem adok senkinek sem igazat, pont azért, mert én sem tudhatom biztosan. Én egyik cikknek sem hiszek, mindegyik úgy és olyan érdekek alapján írja meg a saját véleményét, ahogy azt nem szégyelli.
Az butaság, hogy órákig forró marad a mikróban melegített víz. Én is ott melegítettem a teavizet és még sosem maradt meleg. :D
Én megmondom őszintén, nem hiszek minden divatos hisztériának, hogy a mikró megül, meg a tej, meg a cukor, meg a glutén meg meg meg... Ezek többnyire az antalvali kaliberű sámánasszonyoktól származnak, akik olyanok, mint egy modern kori szekta.
Csupán utálom azokat, akik f#szságokat beszélnek.
Biztosan voltak ilyen találmányok, a mikró pont nem az, ugyanis pontosan ismerjük a mûkõdési mechanizmusát.
Egészségügyi problámat sokkal inkább a mérgezõ felhasznált anyagok okoztak, lásd ólmozott benzin vagy azbeszt.
A mikró mikróhullámú energiát használ, ami az ételben található vízmolekulákat hozza rezgésbe, amíg be van kapcsolva.
End of story.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!