Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit jelent a menü?

Mit jelent a menü?

Figyelt kérdés

Tudom, butaságnak tünik, de egyre többször olvasok itt (is) igen furcsa "menüket"

Tudomásom szerint a "menü" egy komplett kajasor: leves/elöétel, föétel, desszert, nem pedig EGY fogás.

Ennek ellenére éppen tegnap olvastam ezt:

"Nálunk tökfőzelék a menü. "

Ez szerintem NEM menü, hanem egyetlen fogás.

Nektek mi a véleményetek?

2014. márc. 13. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:

lehet a tökfőzelék is menü,

-sok helyen pl így van : a menü ára 700 ft

mai menü : zöldségleves -tökfőzelék

-ha te nem kérsz levest,akkor a menüből a tökfőzelékért ,te csak pl 600 ft -ot kell,hogy fizess ,

2014. márc. 13. 08:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Menü ételsort jelent.

menü azt is jelentheti ,hogy mi kerül az asztalra és az lehet 1fogás is.

2014. márc. 13. 08:38
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Értelmező szótár szerint (megnéztem, marhára ráérek alszanak a gyerekek mindkettő, ilyen se nagyon volt még mióta megszülettek. A lakás ragyog, magamnak és a férjemnek már tegnap este megfőztem illetve előkészítettem a sz ételt, hogy csak a sütőt kelljen bekapcsolni.) jelenthet felszolgált ételsort és asztalra kerülő fogást is.

Ezek szerint a tökfőzelék egy tökéletes menü, hiszen az egy asztalra kerülő fogás. Láttam a tegnapi kérdést jól le is lett pontozva mindenki, aki nem 3 fogásos szerdai ebédet készített:)

Nálunk a mai menü zöldségleves és sültcsirkecomb lesz rizzsel. Desszert nem lesz, nem is szokott. Ha valaki édességet kívánna, akkor van gyümölcsjoghurt és túró rudi a hűtőben.

2014. márc. 13. 09:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A menü sot eddig csak az ételsor jelenésben ismertem, de akkor tényleg van másik értelme is.

Az utolsónak meg szép napot kívánok, ha már ilyen jól áll a házimunkával és láthatólag a gyerekeknek is jó, nyugodt napja van.

2014. márc. 13. 11:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Én vagyok az "anyuka" na most épp megint nyugi van, ettek az egyik alszik a másik nézelődik, de délelőtt felváltva üvöltöttek:)

Muszáj mindent előre csinálni, mert sose tudhatom, hogy épp milyen napjuk lesz a babáknak. Így inkább amit tudok és amikor tudok, hiába érne még esetleg rá. Mondjuk nekem könnyű férjem nagyon sokat segít, de azért ilyen még nem volt mint ma reggel:)

2014. márc. 13. 12:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó, hogy ki tudtad élvezni a rendkívüli helyzetet. (Nekem ikreim voltak, velük sem volt egyszerü, ezét meg tudom érteni, hogy örültél ennek.)
2014. márc. 13. 14:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Ők is ikrek 4 hónaposak, úgyhogy akkor te tudod miről beszélek:)
2014. márc. 13. 16:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor meg végképp!
2014. márc. 13. 17:10
 9/9 anonim válasza:
74%
Mai fiatalként nekem a menü egy szlengszónak számít, például reggelizés közben az iskolában szoktuk kérdezgetni egymástól az osztálytársakkal hogy nálatok mi a menü? Értve ezt úgy hogy mit reggelizel..
2014. márc. 13. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!