Miért ne egyek csirkehúst és tojássárgáját?
Biztos nem tudja, hogy nem csak brazil műcsirke van, hanem magyar tanyasi, aki a trágyadombon kapirgál. Amelyik húsvétkor kél ki a tojásból és szent Annakor hatvan dekás és akkor a legjobb rántva, petreszelymes főtt krumplival és tejfölös uborkasalátával.
ha megkóstolná, úgy kigyógyítaná őt a természet, hogy nem beszélne hülyeségeket. ☺
mustafa33 bölcsen szólott. Én ugyan sosem eszem csirkét, de tojást annál inkább. Van egy kupac tyúk a szomszédban, a közös helyük nagyobb, mint sok lakás, bakonyi fák alatt kapirgálnak s élvezik az élet apró örömeit, most már kakasuk is van (régen szabadon is voltak, de aztán elkapta őket a róka). Vettem már tojást a fehérvári piacon többször (kénytelen voltam, itthon már hetek óta nem volt), de az ízetlen volt, ezeké? Megunhatatlan. Ha tudnék venni napi tízet, megtenném, de sajna annyit nem tojnak, hogy nekünk is jusson annyi.
A tojásnak pedig a sárgája az értékesebb és finomabb része. Bár én megeszem ezt is, azt is. Még szép.
A tojás komplett fehérje, tápanyagdús, ha elég tojást eszik az ember, s a zöldséget sem hanyagolja el, akkor már nem sokféle tápanyaghiánynak van esélye...
Pont a csirke és a tojássárgája? Jobb jelöltje nincs annak a szerencsétlennek? Pedig elég gazdag a választék, a modern ember elég sok dolgot eszik, amit jobb lenne nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!