Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért ne egyek csirkehúst és...

Miért ne egyek csirkehúst és tojássárgáját?

Figyelt kérdés
Azt mondta egy természetgyógyász, hogy a csirkehús nem jó, viszont a pulyka igen és a tojásból ne egyem csak a fehérjét. Miért? Van igazán ennek értelme?
2014. febr. 25. 23:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem sok. A tanyasi csirkétől még nem volt bajom. A tojást pedig úgy eszem, ahogy van, pedig allergiás vagyok a fehérjére.
2014. febr. 26. 00:36
 2/9 mustafa33 ***** válasza:
95%

Biztos nem tudja, hogy nem csak brazil műcsirke van, hanem magyar tanyasi, aki a trágyadombon kapirgál. Amelyik húsvétkor kél ki a tojásból és szent Annakor hatvan dekás és akkor a legjobb rántva, petreszelymes főtt krumplival és tejfölös uborkasalátával.

ha megkóstolná, úgy kigyógyítaná őt a természet, hogy nem beszélne hülyeségeket. ☺

2014. febr. 26. 00:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

mustafa33 bölcsen szólott. Én ugyan sosem eszem csirkét, de tojást annál inkább. Van egy kupac tyúk a szomszédban, a közös helyük nagyobb, mint sok lakás, bakonyi fák alatt kapirgálnak s élvezik az élet apró örömeit, most már kakasuk is van (régen szabadon is voltak, de aztán elkapta őket a róka). Vettem már tojást a fehérvári piacon többször (kénytelen voltam, itthon már hetek óta nem volt), de az ízetlen volt, ezeké? Megunhatatlan. Ha tudnék venni napi tízet, megtenném, de sajna annyit nem tojnak, hogy nekünk is jusson annyi.

A tojásnak pedig a sárgája az értékesebb és finomabb része. Bár én megeszem ezt is, azt is. Még szép.

A tojás komplett fehérje, tápanyagdús, ha elég tojást eszik az ember, s a zöldséget sem hanyagolja el, akkor már nem sokféle tápanyaghiánynak van esélye...

Pont a csirke és a tojássárgája? Jobb jelöltje nincs annak a szerencsétlennek? Pedig elég gazdag a választék, a modern ember elég sok dolgot eszik, amit jobb lenne nem...

2014. febr. 26. 02:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy ostoba, önjelölt természetgyógyász! Sokszor mondanak hülyeségeket. Nem kell rájuk hallgatni!
2014. febr. 26. 07:18
 5/9 anonim válasza:
Azért természetgyógyász, mert nem ért semmihez, ezért mondta.
2014. febr. 26. 07:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez alapból orvos is én meg egészségügyis, nem hiszek neki, de nem kérdeztem mg, hogy miért és próbálom megérteni, hogy mire gondolhatott
2014. febr. 26. 07:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Mára mikor minden ételre kitalálják, hogy ezért és azért nem jó, nem kell csodálkozni semmit, 50 évvel és azelőtt senki sem foglalkozott vele, hogy miben mennyi a zsír meg a többi dolog amit ma így meg úgy szidnak mégis megéltek az emberek szép korokat.
2014. febr. 26. 21:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja, nagypapám is 90 éves volt amikor szalonát és túrót, hagymát, házi kenyeret evett aznap is amikor a mezőn kaszálás közben rosszul lett majd meghalt pár nap múlva.Amúgy az is igaz, hogy a túrót amiből készült a túró saját, legelőn tartott juhok sajtjából készítettük, szalona saját nevelésű ( ne tápos ) sertéstől származott,a kenyeret nagymamám sütötte minden héten egyszer adalékanyagok nélkül , a hagyma a saját kertben termett.
2014. febr. 26. 22:00
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
No. Akkor tudod. Saját eszedre halgass.
2014. febr. 26. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!