Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A lefagyasztott élelmiszerek...

A lefagyasztott élelmiszerek kiengedés után veszítenek a vitamin tartalmukból?

Figyelt kérdés
Konkrétan most a dióra gondolok, de minden már gyümölcs, zöldség érdekel.

2014. febr. 15. 13:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem, pontosabban csak akkor, ha kiolvasztás után nem használod fel, hanem tartogatod - ez alatt a tárolás alatt veszíthet valamit.
2014. febr. 15. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Veszíthet, mert a fagyasztás-kiolvasztás során roncsolódnak a sejtek, azaz elpusztulnak. Ilyenkor a vitaminokat bontó enzimek is kikerülnek eredeti helyükről és benne lesznek a nagy, eredeti szerkezetét elvesztett "levesben", ahol bontják, amit tudnak ill. olyan kémiai-biokémiai reakciók során használódnak el, amelyek élő sejtben nem is igen mennek végbe.
2014. febr. 15. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!