Az "asztali bor" jobb minősítés mint a "kannás, flakonos"?
Figyelt kérdés
szóval sokszor találkozni ezzel a megnevezéssel hogy asztali bor. ezeket én olvastam már nagy üvegpalackokon, de normális 7 decis borosüvegekben is. kicsit visszagondolok, egyszer azt olvastam talán pont itt hogy ami már palackozva van az olyan szörnyű nem lehet. nem tudom a minőségére vagy az ízére érthette aki írta. szóval konkrétan ez már jobb minőség mint a műanyag flakonos borok, láttak gyümölcsöt is?2009. dec. 8. 22:52
1/3 anonim válasza:
Az, hogy üveges azért nem garancia. Az iható asztali bor (fröccsbor) is olyan 800 forintnál kezdődik. Amiket párszáz forintért árulnak azt felejtsd el.
És ittam én már jó kannás bort is ami pl. Szekszárdon a pincesoron árulnak. Minőségi bor, csak nem palackozzák, hanem kannába töltik a hordóból. De ez nem keverendő össze a közértes kannás borral.
2/3 anonim válasza:
Elvileg igen, száraz fehér borokat neveznek még asztali bornak, aztán, hogy az elnevezés mit takar, az már rejtély. Lehet, hogy inkább az árat kellene meghatározónak tartani, minőségi bort nem árulnak pár forintért!
3/3 anonim válasza:
Apukám mindig azt mondta, hogy ami "asztali" az gagyi, lásd asztali só, asztali bor. Az asztali só tényleg fúúj. Asztali bort maximum főzéshez szoktam használni. Szoktam olcsóbb fajta bort venni, de azért nem asztalit. Igaz, egy fokkal jobb, mint a tabis borok, de az asztali is csak vacak lőre szerintem. 800-1000 forintért már egész ihatót lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!