Bekristályosodott házi mézet vissza lehet állítani az eredeti állapotába? Vagy kuka?
Annak semmi baja! Sőt biztos lehetsz benne, hogy valódi méz, és nem valami hamisítvány... Ugyanis a nem igazi mézek nem kristályosodnak.
Kristályosodva is beleteheted teába, vagy bármibe, fel fog olvadni épp úgy, mint a cukor vagy a csokoládé...
De sütibe is teheted. Annyi csak, hogy ha hidegen kell összegyúrni a tésztát, akkor fontosabb, hogy a méz folyékony legyen. Ilyenkor csak betesz a mikroba és felolvad. Persze ha nem muszáj, ne mikrózd. A mézes krémes tésztájába jó kristályosan is, mert ott ugyis össze kell olvasztani az anyagokat a liszt hozzáadása előtt...
Szóval ki ne dobd azt a kincset!
Igen az 1-es jól mondja (írja) !
Az edényt (dunsztos üveg)amiben a méz van ,rakjad bele forró vízbe és így melegítsd meg a mézet.
Köszönöm. Karácsonyról maradt, és tologattam a konyhaszekrényben eddig, mert ne volt szívem kidobni:D Akkor jól tettem.
Ha felmelegítem, utána minden ugyan olyan lesz vele mint újkorában?
Jesszus, nehogy kidobd! A méz örök élet, meg három napig eláll!
Nem túl magas hőfokra (kb. 40 fok) kell melegíteni meleg vízben és úgy olvasztgatni, közben kavargatni, mikor már kicsit olvadt.
Egyébként ki lehet olvasztani ennél melegebb vízben is, mikróban is, ugyanúgy finom és használható lesz, csak akkor károsodnak az összetevők.
De ikrásan is lehet használni ízesítésre ugyanúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!