Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha egy...

Miért van az, hogy ha egy csípős ételt melegen eszünk, akkor intenzívebben érződik?

Figyelt kérdés
2014. febr. 9. 11:48
 1/1 anonim ***** válasza:
a "csípős" hatóanyagok melegérzetet keltenek, mert helyileg fokozzák a vérkeringést, izgatják a sejteket, ha melegen eszed, akkor már a meleg önmagaban fokozza a vérerek kitagulasat, a keringes fokozodasat es igy a "csípős" hatóanyag is gyorsabban felszívódik, jobban hat a szövetekre (több sejthez, hamarabb eljut), ezért intenzívebb a hatás. (más ízekre is igaz..) (szerintem)
2014. febr. 9. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!