Mikor szoktak elkezdeni tanulni fozni a lányok?
De a lányoknak miért kéne? Nem a nunival kell megfogni a fakanalat.
Egyébként nem "kell" a lányoknak főzni. Vagy ha nekik kell, akkor a fiúknak is.
Engem anyukám gyerekkoromban mindig "fenyegetett", hogy nyáron oda kell állnom mellé, és nézni, ahogy főz, én meg csak arra tudtam gondolni, hogy nem elég, hogy iskolába járok, amit utálok, még a nyaramat is el kell cseszni egy qrva unalmas dologgal?
Én magamtól kezdtem próbálkozni és segíteni anyukámnak, aztán meg felnőttként azért, mert nem akartam bolti készételeket enni vagy folyton étterembe járni. Ja, de fiú vagyok, nem lány.
Nem értem, miért lenne ebben különbség lányok és fiúk között? Ja, mert még van, ahol elvárás, hogy "az asszony dolga a főzés"? Elég szomorú.
Nem tudom, ezt a bútorcipekedést miért hozzák fel sokan, amikor kiszállították hozzám a megrendelt bútorokat, mindig két úriember hozta fel, egyedül nem bírtak volna el egy szekrénysort, de többedmagammal nekem is megy.
Ásni, lapátolni ki nem tud? Viszont nem kell mindenkinek.
Kocsit szerelni sem tud minden férfi, és kocsija sincs mindenkinek. (Enni ugye mindenki eszik.) Ráadásul ha valaki autót vesz, az onnantól az ő felelőssége, ha tud autót szerelni szuper, ha nem, legyen pénze a szervizre, vagy vegyen bérletet.
Villanyszerelést megint csak nem tud minden férfi, és jobb is, ha szakemberre bízza, nem kell azért agyoncsapatnia magát az árammal, hogy bizonyítson valamit.
Festeni én is tudok, mikor elköltöztem, az egész lakásomat egyedül festettem ki.
Ha nálad mindennap, a házimunka részeként kell bútort cipelned, festened, villanyt szerelned, stb., akkor jogos, hogy a feleséged főzzön mindennap. De mit szólnál, ha csak akkor kapnál mindennap enni, ha mindennap kifestesz?
" Azért a lányoknak kell megtanulni főzni, mert ásni, lapátolni, kocsit szerelni, villanyt szerelni, festeni, bútorokat hurcolni nem fognak,"
Ásni, lapátolni vidéken kell vagy kertes házban, és bárki meg tudja csinálni.
Kocsit szerelni nem tud mindenki, de úgy sem a legjobb a sufni tuning.
Festeni mindenki tud, ahhoz nem kell erő.
Villanyszerelést kizárólag szakemberre bízok!
Bútorokat tologatni is tudok, és a festéssel, villanyszereléssel együtt igencsak nagyon ritka feladat, míg kajálni mindennap kell!
AMúgy miért a nőnek kéne főzni csak, amikor ugyanúgy dolgozik?
Szerencsére az én párom tud főzni, és szokott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!