Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Észrevettétek már, hogy...

Észrevettétek már, hogy mennyi műveletlen, szinte írástudatlan ember jár ebbe a kategóriába?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napok felhozatalából:

"kacsa aprólék leves csiga tésztával"

"arany galuska"

"tojás pörkölt"

" krumplis-tésztát"

"Túró-gombóc"

"Be fűszerezzem a sült krumplimat"

"zeller krémleves"

"Heti menű tervet"

ÁÁÁ, ez egyszerűen nem tűnik fel nekik, vagy komolyan így gondolják helyesnek? Szörnyű látni is. Sokan pedig egész hosszú, bekezdésnyi recepteket, tipphalmazokat körmölnek le úgy, hogy közben szinte egyáltalán nem központoznak, rövid-hosszú magánhangzók között nem tesznek különbséget, és az egybe-és különírásról sincs halvány fogalmuk se. Az ilyen recepteket elolvasni sem lehet, akkor minek fáradnak vele? Vagy ha segíteni szeretnének, akkor miért nincsenek annyira tekintettel a másikra, hogy megpróbálják a mondandójukat emberi szem számára elfogadható formában előadni?

2014. febr. 8. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az én megfigyelésem a témában: minél rosszabb a helyesírás, annál unalmasabb/bénább kajákról írnak, és megsértődnek, ha felvetem, hogy némileg igényesebben is lehetne főzni. Úgyhogy az én előítéletes olvasatomban: minél suttyóbb valaki, annál rosszabb alapanyagokból főz, annál rosszabbul ír, és még a kritikát sem bírja. És igen, ez most egy szándékosan sznob komment volt, amiben túlzok.
2014. febr. 9. 00:38
 12/16 A kérdező kommentje:

Ríííízs :D Igen ez is nagy klasszikus.

A 11-es mondandójában is van valami, nekem már nem egyszer megfordult a fejemben - bármekkora taplóságnak is hangzik - hogy valahogy az alacsony étkezési kultúra és a helyesíráshoz kapcsolódó műveletlenség ebben a kategóriában összefügg. Akik így írnak, szinte naponta jönnek a pörköltes, húsleveses, rántott húsos, stb. heti "menűűűjükkel", és bár naponta valószínűleg százszor olvassák, mégsem tűnik fel nekik, hogy az nem "hus leves" (igen, sajnos ezt is láttam már:()...

2014. febr. 9. 02:33
 13/16 anonim ***** válasza:

22:43-as

"Ja, hogy témánál maradjunk: milliószor láttam már leírva, hogy "rízs". Azt még megértem, ha valaki hallás után ír le rosszul egy szót, de hol van az országban olyan, aki RÍÍÍÍÍZSt ejt?!"

Meglepö módon vannak vidékek, ahol hosszú "í"-vel ejtik. De ettöl még nem lesz helyes.

2014. febr. 9. 08:35
 14/16 anonim ***** válasza:

"A nem magyar billentyűzet sem mentség, mert át lehet állítani, illetve a karaktertáblából is ki lehet másolni a megfelelő betűt"

Ezt nem egészen írom alá.

Én speciel egyáltalán nem tudom, hogy kellene ezt csinálni (mi az a karaktertábla), de ha ez olyasmit jelent, hogy minden esetben, amikor hosszú "ö" és "ü" hangot akarok írni, keresgélnem kell, az nagyon lassítaná az írást. (Mivel egyébként vakon és igen gyorsan irok, a keresgélös módszerrel gyakorlatilag nem tudnék normálisan írni)

A billentyüzetet átállítani elég bonyolult lenne, mivel az itteni gépeken nincs magyar opció, másrészt meg mivel nem egyedül használom, a többieknek problémás lenne utána a géppel írni. A képrenyöre vetített billentyüzettel meg csak pötyögni lehet, folyamatosan írni nem.

Azt meg tudom oldani, ahol EGY vesszö kell, mert az csak egy plusz karakter, de a dupla vesszökkel nem megoldható. Engem is zavar valamennyire, de a legtöbb esetben nem értelemzavaró a helytelen írásmód.

2014. febr. 9. 08:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Kár ezekkel vitatkozni utolsó..:)

Egyébként engem qrvára nem érdekel, hogy kinek milyen a helyesírása ezen az oldalon..Érdekes módon eddig eltudtam olvasni mindent amit akartam..Kivéve ha ilyen a kérdés vagy a válasz:

"sdfgsdglkdfphéjpáojiojosfúpűhmsp"

2014. febr. 9. 10:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Ezek a különírások nekem is bántják a szememet - s nem arról van szó, hogy néha valaki félreírja, hanem tömegesen. Komolyan nem rosszból mondom, de marha irritáló, remélem, aki látja, már megtanulja hogy a két tagból álló összetett szót egyben, a három vagy több tagból állót 6 szótagtól külön. Nem nehéz! :D
2014. febr. 10. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!