Meddig kell a szalonnát hideg füstön tartani?
Friss(1-2 hónapos) fogyasztásra 1 nap, ennél hosszabb tárolásra érdemes két napig füstölni.
Ám mielőtt a hideg füstre kerül, előtte meg kell melegíteni, szinte csorgásig, mert másképp nem fogja a füst.
Természetesen a füstölés előtti tökéletes leszárítás is alapfeltétel.
Hát mi már lassan 1 hete füstöljük, de félő, nem száradt le teljesen, 2 napig volt kifüggesztve, de hidegbe...azóta füstöljük, szépen fogja a füst, de az aggaszt, hogy hordóból készült a füstölő, tehát zárt térben van, nem tud úgy szikkadni. Mi hosszabb távra szeretnénk,a szalonnát, hogy még nyáron sem romlana meg! Tolnából még a 90-s években is kaptunk isteni husos szalonnát, puha, jóízű volt. Azóta elhalt a forrásunk. Olyat szeretnénk!
Ha valakinek van tapasztalata erről...Tehát nem kimondottan kolozsvári, csak ahhoz hasonlót szeretnénk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!