Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Meddig kell a szalonnát hideg...

Meddig kell a szalonnát hideg füstön tartani?

Figyelt kérdés
Kolozsvári szalonnát szeretnénk hideg füstön füstölni. Úgy fújatjuk be a füstöt. Meddig kell a füstön tartani. Hallottam napokat, hetet, több hetet...Ki mit javasol, akinek tapasztalata van?
2014. jan. 30. 16:51
 1/2 doboszoli ***** válasza:

Friss(1-2 hónapos) fogyasztásra 1 nap, ennél hosszabb tárolásra érdemes két napig füstölni.

Ám mielőtt a hideg füstre kerül, előtte meg kell melegíteni, szinte csorgásig, mert másképp nem fogja a füst.

Természetesen a füstölés előtti tökéletes leszárítás is alapfeltétel.

2014. febr. 1. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát mi már lassan 1 hete füstöljük, de félő, nem száradt le teljesen, 2 napig volt kifüggesztve, de hidegbe...azóta füstöljük, szépen fogja a füst, de az aggaszt, hogy hordóból készült a füstölő, tehát zárt térben van, nem tud úgy szikkadni. Mi hosszabb távra szeretnénk,a szalonnát, hogy még nyáron sem romlana meg! Tolnából még a 90-s években is kaptunk isteni husos szalonnát, puha, jóízű volt. Azóta elhalt a forrásunk. Olyat szeretnénk!

Ha valakinek van tapasztalata erről...Tehát nem kimondottan kolozsvári, csak ahhoz hasonlót szeretnénk!

2014. febr. 1. 09:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!