Mennyire ártalmas a Szóda?
Figyelt kérdés
Gyakran iszok szódát rendes házi gyártásút, és az mennyire ártalmas például a gyomornak?2009. dec. 4. 17:46
1/3 anonim válasza:
szerintem semennyire sem ártalmas. sőt, jót tesz ha pl. túleszi magát vki. Én is szeretem.
A szénsavas üdítőkre azért mondják, hogy károsak,mert sok bennük a cukor, és pl kólában még foszforsav is van(meg sok más), ami nem jó sem a gyomornak sem a fogaknak. A szódában ezek közül egyik sincs, csak víz és szén-dioxid, szerintem nem árt a gyomornak.
Az ásványvíz sem árt a gyomornak, pedig abban is az van,mint a szódában, csak ,,fel van tuningolva" még más egyéb anyagokkal is,amik egészségesek, meg van olyan is köztük,amiből jobb,ha kevesebb van bennük pl nátrium
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2009. dec. 4. 19:39
3/3 anonim válasza:
A szénsav egy gyenge sav, de azért sav, és irritálhatja egyrészt a torkot/garatot, másrészt az emésztőrendszert (gyomrot, beleket). Ez az irritáció viszonylag csekély, ezért mindenkire kicsit máshogy hat. Van akit szinte tönkretesz, de a legtöbb ember nem vagy alig reagál rá. Tehát először is te érzed, hogy mennyire irritál. Ha nem nagyon, akkor ihatod, bár általában nem ajánlják, mert a szénsav mindenképpen puffaszt, nehezíti az emésztést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!