Hány napig ESZITEK ugyanazt EBÉDRE?
Nálunk is mindennap frissen főz muter ,szóval Peace annak aki ezt írta előttem :D
..tudom, hogy egy kérdésre válaszolni illik csak, de felmerült bennem egy kérdés 1-2 itteni választ olvasva, mégpedig: mit értetek azalatt, hogy "lefagyasztjátok" a kaját?..hogy megy az, s mi értelme?
Nektek ennyire nem mindegy , hogy mit visztek be a szervezetetekbe , vagy csak ennyire spúrak vagytok, hogy nem költötök kajára, hanem főztök 1-szer, és azon elvagytok 1 hónapig ,vagy hogy?
..komolyan nem értem
Azt értjük, te nagyon okos (akire az anyja főz), hogy ha nem akarjuk több napig uazt a kaját enni (mert sok van belőle, viszont csak ketten vagyunk a háztartásban), akkor lefagyasztunk belőle valamennyit, és ha épp nem tudok majd főzni pár hét múlva mondjuk (mert nincs rá időm, és helyettem nem főzi meg senki a kaját), de jó lenne valami főtt kaja, akkor szépen kiveszem a fagyasztóból, felengedem, megmelegítem és ott a főtt kaja.
Látszik, hogy te még a villát se szoktad odatenni az asztalhoz csak ülsz és vakarod a tököd, amíg anyuci lapátolja a szádba az ételt.
hát nem tudom...de ha én majd magamra fogok főzni , akkor sem engedem meg magamnak ezt, amit az ócska kifőzdéktől lehet elvárni max...inkább megpróbálok mindennap főzni, és ha nem kell már több belőle, egyszerűen viszek át annak, akinek kellhet ,vagy ha az sem, akkor kidobom..annyi...komolyan nem értem mi oylan bonyolult azon...+ szerintem undorító az, hogy -ahogy te mondtad - hetekkel később eszel meg vmit, amit főztél, még akkoris , ha le volt fagyasztva , így nyilván nem romolhatott meg, de maga a tudat, hogy az nem friss, hanem mondjuk 2 héttel ezelőtt főtt, ..na hát az engem, hogy is mondjam..földhöz vágna, ha magam tapasztalnám, de eddig szerencsére nem volt ilyenben részem..:D
U.I.: nem vakarászom a tökömet, amíg anyám elém rakja a kaját, hazaérek kajálni, és mehetek is tovább, szóval, ha szerencsém van,pont addigra jövök haza, amikor még friss-meleg a kaja
Hát pedig ha hiszed, ha nem, nincs ebben a fagyasztásos dologban semmi különös.. Sőt, nagyon is hasznos, elfogadott és bevett, régi szokás.
Azt meg nagyon is megnézném, hogy fogsz te minden nap frisset főzni, amikor majd 6-ra hazaérsz a munkából. Bár nem hinném, hogy egyáltalán te dolgozni fogsz valaha, vagy főzni, ezzel az úriaskodó hozzáállással.
miért ne lenne munkám pár év múlva ?!
Tegyük fel: vezető beosztásban szeretnék/lesz lehetőségem dolgozni; akkor egy ilyen vagy hasonló poszt esetében, szinte elvárás az "úriaskodó" magatartás, ahogy te mondtad...úh..erről ennyit..
meg aztán, sztem nem nagy dolog mindennap frisset főzni, annyi gasztroműsor, honlap stb. van ,ahol 1-1 étel 15-30 perc alatt is elkészíthető, akár..szóval..annyi időm azért valószinű lesz nap, mint nap..:D
Ezt a kérédést azért tettem fel, mert Párommal anyósoméknál lakunk és őfőz, de úgy hogy hétvégén nagyon sok ebédet csinál és azt esszük a következő héten, és már így a (hétvégi ebéd) +2. nap már rosszul vagyok a szagától is. Párom szerint finnyás vagyok. Én meg nem ehhez voltam szokva hogy ennyi ideig egyek 1 féle ételt. Főzni azért nem főzök, mert így állítólag olcsóbban jövünk ki.
A lefagyasztott étellel semmi gond nincs. Nem romlik meg, hanem úgyan olyan mint ha friss lenne. Szerinted mért találták ki a fagyasztott cuccokat? Lemerem fogadni, hogy anyukád is adott már neked olyat ami fagyasztott volt. És mire hazaérsz ugyanúgy meleg, mert meg lett melegítve...
Azt én is megnézném, hogy majd hazaérsz este 6ra és minden egyes nap nem lesz jobb dolgod mint, hogy főzz. Ezen ne is vitatkozzunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!