Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Legegyszerűbb receptek?

Legegyszerűbb receptek?

Figyelt kérdés
süti is meg rendes kaja is lehet:)
2009. nov. 28. 16:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Tejfölös, füstöltsajtos tészta:

Kifőtt tésztára teszel tejfölt és füstöltsajtot :-)

2009. nov. 28. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Minden recept egyszerű, ha már kellő rutint szereztél :)

Néhány leves:

Gyors "húsleves": két leveskocka, 1,2 liter víz (sok elpárolog), 3-4 szem bors, 1 szál fehérrépa, 2 szál sárgarépa, 1 darabka kockákra vágott csirkehús (azért jó, mert mire a zöldségek megpuhulnak, a hús is kész, azaz max. fél óra alatt kész az egész!) 1 szem gerezdekre vágott krumpli, ha van kéznél, mehet bele egy kis marék zöldborsó, apróra kockázott zellergumó. Felfőzöd, forrás után takarékon kb. fél óra alatt elkészül.

Ugyanígy gyakorlatilag minden zöldséglevest el lehet gyorsan készíteni: pl. apróra szedett karfiolrózsák, 1-1 sárga- és fehérrépa, 2 leveskocka, 1,2 liter víz, a legvégén egy kanál tejföl = egyszerű karfiolleves és így tovább. Minél kisebbre szeded a zöldséget, annál hamarabb elkészül a leves.

Ha elég időd van, főzhetsz "igazi" levest is: hideg vízben odateszed a jó sok zöldséget (sárga és fehérrépa, zeller) és a húst, teszel mellé 1 kisebb fej (félbevágott) vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, sót, egész szemes borsot, kis csokor petrezselymet, egy-két levél lestyánt, zellerlevelet, és lassú tűzön gyöngyözve elkezded főzni. Ahogy felforr, a képződő habot folyamatosan leszeded (én teaszűrővel szoktam) a felszínéről. Az utolsó fél órában dobhatsz mellé zöldborsót, 1-2 szem gerezdekre vágott krumplit, 10 perccel tálalás előtt szaggathatsz bele grízgaluskát vagy egyszerűen külön lábasba kimersz az üres levesből és abban cérnametéltet főzöl. Ne felejtsd el a levest tálalás előtt utánaízesíteni!


A tésztaételek is gyorsak, egyszerűek: pl. mákos tészta (főtt tészta, darált mák, cukor), diós metélt (főtt tészta, darált dió, cukor), darás metélt (főtt tészta, pici olajon pirított búzadara, hozzáadott sós vízzel megfőzve és a tésztáva összekeverve, baracklekvár, cukor), sajtos tészta, bolognai spagetti (darált húst olajon fonnyasztott, apróra vágott hagymán megpirítasz, bazsalikommal, borssal, oregánóval ízesíted, paradicsomszósszal felöntöd. Főtt tésztával, reszelt parmezánnal tálalod).

Gombapörkölt: olajon üvegesre párolsz apróra vágott hagymát, rádobod a tisztított, szeletelt gombát, borssal, sóval, pirospaprikával, petrezselyemmel ízesíted és kevés vízzel felöntve készre főzöd. Tejföllel elkeverve, tésztával nokedlival vagy rizzsel tálalod.

Rengeteg ilyen receptet találsz mindenhol. A legfontosabb, hogy ne ijedj meg, amikor a kacifános recepteket olvasod, hanem gondold mgadban végig, mi hogyan történik. Rá fogsz jönni, hogy gyerekjáték a főzés! Sok sikert!

2009. nov. 29. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!