A gyors, sietős evésről azt hallottam nem egészséges, igaz?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy a párom nagyon rohanósan, sietősen, kapkodva eszik. Mindent betöm,szerintem meg se rágja jól, le se nyeli és máris jöhet a következő falat. Amíg én felénél tartok ő már rég megette. Szerintem ez nem normális. De még azt se mondhatom hogy nincs ideje enni, mert ezt csinálja vacsoránál, ebédnél, nyugodt körülmények között. Én meg mindig rászólok. Akkor kicsit visszafogja magát. Szerintetek ?2009. nov. 27. 16:38
1/5 anonim válasza:
Szerintem sem egészséges. Ha gyorsan eszik, nem rágja meg alaposan az ételt, annak nincs is alkalma összekeveredni az első emésztő nedvvel, a nyállal, ami előkészíti a kaját. Akik kapkodva esznek, megnehezítik a gyomruk dolgát. A fogyisoknak is szokták javasolni, hogy alaposan, lassan rágják meg az ételt, így hamarabb jól is lehet lakni, kevesebb az esély rá, hogy degeszre eszi magát az ember, mivel van ideje a gyomornak visszajelezni, hogy köszi nem kérek már, megteltem.
2/5 anonim válasza:
AZ emésztés a szájban kezdődik. A nyál is bontja a táplálékot. Ha gyorsan eszik és keveset rág a gyomornak sokkal nehezebb dolga van.
3/5 anonim válasza:
Mindenkinek megvan a maga tempója mindenben, többet árt a stressz, ha elkezded emiatt csesztetni. Anyukám is ilyen habzsolós típus, most 60 éves, és soha nem volt semmi baja belőle, legfeljebb egy jót nevetünk időnként, amikor mi épp hogy a kezünkbe vesszük az evőeszközt, ő már eltüntette, ami a tányérján van. Hasznosak az egészséges életmódra vonatkozó tanácsok, de azért nem kell mániásan mindent papírforma szerint csinálni. Mindenki más egyéniség, mindenkinek másképp reagál a szervezete mindenre. Van aki lazán csinál egy életen keresztül olyasmit, amitől más azonnal gyomorgörcsöt kap. Ha a barátod valamit nem jól csinál, jelezni fogja a szervezete, emiatt ne aggódj!
4/5 anonim válasza:
Sajna tényleg nem egészséges.Régen én is így ettem,de aztán egy ismerősöm tanácsára elkezdtem mindent kis kanálla ill. villával enni :) Azóta nem vagyok felpuffadva :)
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat. :)
2009. dec. 1. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!