Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez milyen féle gomba?

Ez milyen féle gomba?

Figyelt kérdés

Barátnőmék kertjében nőnek ilyenek. Nem akarjuk megenni, de azért kiváncsiak vagyunk milyen fajta mérgező vagy sem.

[URL= [link] [URL= [link]

2009. nov. 23. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:
A fotó alapján ez talán nagy őzlábgomba. A nagy őzlábgomba ehető. De igazán gombaszakértő tudja megmondani. Nehogy megegyétek vizsgálat nélkül, ha mérgező, akkor egy gomba 10 embet megölhet!
2009. nov. 23. 22:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Őzláb biztosan nem lehet, nincs gallérja, nem stimmel a kalapforma, tönk stb. Úgy emléxem, mintha egyszer már bevizsgálatattam volna ilyet, és nem ehető, de ez csak halvány emlék... Megenni semmiképp nem szabad.
2009. nov. 23. 23:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Nem tudom, milyen, de itt van egy csomó, ezek közül válogathatsz, hogy melyikre hasonlít leginkább.

[link]

Nekem már kigúvad a szemem.:-)

2009. nov. 24. 00:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Tuti hogy nem őzláb, valamilyen tölcsérgomba lesz. Keress rá így, hátha... :)
2009. nov. 24. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!