Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet élő halat...

Walter_Dornberger kérdése:

Miért nem lehet élő halat kapni a madaras szupermarketben?

Figyelt kérdés

A madaras boltban (Au.han) élő halat akartam venni de minden magyarázat nélkül agyonütötték, mondván, ez kötelező.

Mindenfélét magyaráztak állatvédelemről, meg a pénztárosok rettegését a mozgó halakról, de mégis így hirdetik "Élő hal".

Én azért szeretem élve megvenni, mert így biztosan tudható, hogy friss, és ha úgy gondolom, kibír néhány órát még a vödörben a pincében míg eljön a feldolgozás ideje.

#hal #Auchan #élő #agyonüt
2013. dec. 4. 19:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha előtted ütik agyon, akkor miből gondolod, hogy nem elég friss, nem értem..
2013. dec. 4. 19:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Előtted ütötték le, teljesen friss lesz az még mire hazaviszed.

Ezek nem hobbitartásra kínált halak, nem kockáztathatják meg hogy esetleg még otthon nevelgethesd vagy harcias állatvédő vagy és visszaengeded a Dunába.

Harmadrészt nagyon boldog lenne az a szegény kis halacska órákat egy vödör vízben amiből fogy ki az oxigén szép lassan. Állatkínzás lenne.

2013. dec. 4. 21:57
 3/4 A kérdező kommentje:

Szerintem, ha élő halnak hirdetik, akkor azt adják, ne agyonütöttet. Egyébként az agyonütésre a raktárba bevitték a halat(gondolom, a közönség zavarásának elkerülésére) és ekkor hagytam ott őket, mert lehet kicserélik egy tényleg döglött halra.

Ostobaságnak tartom az állatvédelmet ekként eltúlozni, és ezzel nem vagyok egyedül, egyszerűen szeretem a friss, élő halat!

http://www.youtube.com/watch?v=PVeCagWGUOo

A hal van értem és nem fordítva!

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 5. 05:43
 4/4 Béla211 ***** válasza:
Sajnos tényleg nem lehet. Minden hol agyon ütik már nem csak a madarsaban. Pár éve hozták ezt a rendeletet. Maximum ott nem ahol jól ismernek és nincsen épen senki más a boltban és megkéred az eladót.Mama is mindig karácsony előtt két három nappal előtte megveszi a halakat és kibírták a fürdő hátban amíg feldolgozásra nem került. De tavaly ő sem tudod már élő halat venni.
2013. dec. 5. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!