Miért nem lehet élő halat kapni a madaras szupermarketben?
A madaras boltban (Au.han) élő halat akartam venni de minden magyarázat nélkül agyonütötték, mondván, ez kötelező.
Mindenfélét magyaráztak állatvédelemről, meg a pénztárosok rettegését a mozgó halakról, de mégis így hirdetik "Élő hal".
Én azért szeretem élve megvenni, mert így biztosan tudható, hogy friss, és ha úgy gondolom, kibír néhány órát még a vödörben a pincében míg eljön a feldolgozás ideje.
Előtted ütötték le, teljesen friss lesz az még mire hazaviszed.
Ezek nem hobbitartásra kínált halak, nem kockáztathatják meg hogy esetleg még otthon nevelgethesd vagy harcias állatvédő vagy és visszaengeded a Dunába.
Harmadrészt nagyon boldog lenne az a szegény kis halacska órákat egy vödör vízben amiből fogy ki az oxigén szép lassan. Állatkínzás lenne.
Szerintem, ha élő halnak hirdetik, akkor azt adják, ne agyonütöttet. Egyébként az agyonütésre a raktárba bevitték a halat(gondolom, a közönség zavarásának elkerülésére) és ekkor hagytam ott őket, mert lehet kicserélik egy tényleg döglött halra.
Ostobaságnak tartom az állatvédelmet ekként eltúlozni, és ezzel nem vagyok egyedül, egyszerűen szeretem a friss, élő halat!
http://www.youtube.com/watch?v=PVeCagWGUOo
A hal van értem és nem fordítva!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!