Puszedli receptet írna valaki? Olyasmit szeretnék csinálni, mint a Király puszedli, vagy a madaras áruházban a nagy dobozos csokis bevonatú.
Csokis-diós puszedli
Hozzávalók:
12 dkg liszt, 12 dkg margarin, 5 dkg kakaó, fél tasak sütőpor, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg csoki, 10 dkg dióbél, 2 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A margarint a cukorral, a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, a vaníliás cukrot és a lisztes keveréket. Fakanállal jól összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a reszelt csokit és a darált diót. Vékonyan vajazott sütőlapra kiskanállal diónyi halmokat szaggatunk, és megsütjük őket.
Kókuszos - csokis makron puszedli
Hozzávalók:
625 ml kókuszreszelék
165 ml csokitörmelék (ét-tej)
165 ml sürített tej
5 ml vanillia
Elkészítés:
Összekutyulni az egészet,sütőlapra kis gombócokat kanalazni távol egymástól és 190 fokon aranybarnára sütni.
Mézes puszedli
Hozzávalók:
1/2kg porcukor
2 egész tojás
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
vagy Kotányi mézes kalács fűszerkeverék
1/4 kg langyos méz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál olvasztott zsír
2 dkg szalalkáli
1 dkg szódabikarbóna
2,5 dl forralt tej
1 kg liszt
Tetejére:
1 tojásfehérje
10-15 dkg porcukor (a tojás nagyságától függően)
pár csepp ecet.
Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a hozzávalókat, kivéve a tejet, szódabikarbónát, szalalkálit. A lisztből 80 dkg használunk fel, a többit később öntjük hozzá. A tejet meglangyosítva 2 bögrébe tesszük. Az egyikbe a szalalkálit tesszük, míg fel nem fut kevergetjük. (Vigyázzatok, ha friss a szalalkáli, ez elég hamar megy!) a másikba a szódabikarbónát,
jól elkeverjük, és a tálba öntjük midkettőt. Jól elkeverjük, ne maradjon benne csomó. Ekkor hozzáöntjük a maradék lisztet. Jól összedolgozzuk (Ha ragad, kis lisztet még szórhatunk rá). Egy tálba rakjuk, tetejét meglisztezzük, lefóliázzuk, és 1 napig hűtőbe rakjuk, ezalatt megkeményedik. 2-3 adagra osztjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk. és pici pogácsa szaggatóval (3 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt (vagy zsírozott lisztezett) tepsibe jó messze egymástól lerakjuk. Kisütjük. Tetejét még melegen bekenjük a tojásfehérjehabbal, amit úgy készítünk, hogy a tojásfehérjét kikeverjük (nem felverjük !)a porcukorral és pár csepp ecettel. Én sütőecsettel szoktam vékonyan a tetejét átkenni. Ha kihűlt a puszedli, és a teteje nem ragad, jól záródó dobozba tesszük, mert levegőn megkeményedik.
Csokis mazsolás-mandulás puszedli
Hozzávalók:
15dkg liszt
2dkg kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10dkg reszelt csokoládé
10dkg vaj
10dkg méz
1tojás
1-1 csipet őrölt gyömbér és őrölt fahéj
25 szem mazsola vagy mandula
Elkészítés:
A vajat nagyobb tálban kikeverjük a tojással,majd hozzáadjuk a többi nyersanyagot:kakaóport,szódabikarbónát,csokoládét,mézet,lisztet és a fűszereket.Fakanállal az egészet jól összekeverjük. Teáskanál segítségével a sürőpapírra nem túl közel egymáshoz 25 halmocskát rakunk. Mindegyikbe belenyomunk 1-1szem mazsolát vagy mandulát vagy akár mindkettőt is egymás fölé. 200fokra előmelegített sütőben 10-12percig sütjük,majd kihűtjük. Jól zárodó dobozban sokáig frissen maradó sütemény.
Sok szerencsét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!