Anyukak, mit esznek a gyerekeitek? Engeditek a gyorskajat, chipset, cukros uditot? Mennyire figyeltek erre oda?
Még nincs gyerekem, 20 vagyok, és kb 6-7 év múlva tervezek.. :)
Nos gyorskaját engedném persze, ilyen hogy kínai kaja meg gyros, ha éppen megyünk valahová és megéhezünk.
Chipset persze néha, de csak afféle jutalomképpen, mondjuk ha jól tanul vagy ilyesmi, de persze nem sokszor... de lehet nem kéne :)
Nézd.. amúgy meg benne van a dologban h minél jobban tiltasz valamit annál jobban akarja - szóval én ezt így oldanám meg, h adok a gyereknek mondjuk havi 100-200 Ft-ot (attóól függ mennyi idős), és kész.. ha akar egy játékot, akkor abból megveszi, és én meg csak a ruhákat, meg ilyesmiket veszem.. tehát ha van vmi kérése és van rá saját pénze, akkor oké ,de ha meg ninsc, akk nem... De ne értsd félre, az alap dolgok meglennének ,de gondolok itt pl csokira és kólára, meg játékra.. meg ilyenekre :) hogy tudjon bánni a pénzével.
Mindent ehetnek, amit mi ezsünk.
- gyorskajából csak gyrostálat /a hamburger, stb. nekem nem izlik/,
- sültkrumpli, de azt én csinálom,
- cukros üditőket nem iszunk, semmi eü- és korszerű táplálkozási oka nincs, csak nem szeretem,
- teát kapnak cukrosan-citromosan,
- minden "korszerűtlen" ételt megesznek, mint pl. hurka-disznósajt,
- csak zsírral főzök, kivéve a rántott hús, és a sűltkrumpli,
Gyerekem nincs, de egy 7 éves unokaöcsém igen.
Reggelizni itthon reggelizik, de pl joghurtot, túró rudit ilyeneket csak.
Az iskolában kap 9-kor reggelit-ez minden nap változó-heti 3-szor kapnak tea+ vmi szendvics-teljes kiőrlésű zsemle, kornspitz, magos zsemle, rozsos zsemle ilyenek szoktak lenni, ehhez sajtkrém/vajkrém/körözött, sonka/sajt/ főtt tojás/téliszalámi stb, és zöldség
heti 2-szer édes- tej/karamell/kaka, lekváros/mézes kenyér, kuglóf, győri édes, kalács, vmilyen édes táska stb
ebéd fél 1körül szokott lenni +leves+fő étel+ gyümölcs minden nap van, heti2-szer főzelék+ feltét hozzá+ süti vagy tejszelet vagy puding. heti 1-1-1 egytál étel+savanyú + süti, vagy leves ami húsos utána édes vagy sós tészta és gyümölcs, és egy legjobb ami pl gyümölcsleves, rántott hús, rizs, savanyú és pl egy alma
uzsonna 4kor ez vmilyen sós szendvics vagy kifli+joghurt, zsömle+kefír ilyenek
Itthon vacsorázik amit mi. Nem tiltok semmit sem, chipset, üdítőt ilyeneket ritkán eszik, de eszik. Barátai ha átjönnek vagy ha ő átmenne valakihez, ott eszik, én szoktam csinálni szendvicset, diákcsemegét, ropit és gyümölcsös túrós sütit szoktam csinálni.
Sportol rendszeresen, nincs elhízva, egészséges, de gyerek és nem egy fogyókúrázó tini lány. tiltás nincs, de nem is adok neki egy zacskó chipset a tv elé. Jó tanuló, sokat foglalkozunk vele, mert sokat van nálunk, ő is szeret sütni, ilyenkor együtt szoktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!