Csak szerintem irreálisan drága egy-egy ilyen hely?
Nem az éttermekről beszélek,viszont ott is van elég sok eltérés... Van,ahol 790 Ft-ért jóllaksz,máshol majd' 3000-ért...
Valamelyik nap bementem a Subwaybe és irreálisak az árak! Egy fél bagettes szendvics annyi feltéttel,hogy reggelire épphogy elég legyen,1000 Ft. Ez már szerintem durva.
Na meg ott van a KFC is,ami isteni kaját ad színhússal,de feleannyiért jóllakok a Burger Kingben,ami szintúgy 100% hús. A Mc Donalds-ban pedig a KFC negyedéért jól lehet lakni,viszont szemetet nem érdemes enni,akármilyen olcsó.
Csak szeretném megtudni a véleményeiteket,tapasztalataitokat.
Ezek nem a magyar pénztárcához vannak szaba - de nyugi, külföldön meg nem a külföldihez.
Pl. itt ha 3 euróért adnának egy szendvicset a subwayben mindenki földhözverné a seggét - a napi akciós szendvics kerül ennyibe, a normál 15 centis 4-5-6 euró, a 30 centiseket meg ne is emlegessünk.
Ezzel szemben otthon 2000-ért már étteremben kap az ember egy főételt, 1000-ért a napi menüt, szóval szerintem nem kell rinyálni. Egy mekis menü is annyi. Csak válogatni kellene.
igen, ettem, ezért mondom
a szárny ok, de nézd csak meg a nuggetseket...
" a csirkefalatkákat valójában helyesebb lenne inkább zsírfalatkáknak hívni. Az egyik mintának a fele, a másiknak 40 százaléka volt csirkehús.
A maradék: zsír, erek, inak, csontok, vagyis a csirkefeldolgozás hulladéka. Emellett pedig természetes és mesterséges adalékanyagok."
itt van magyarul: [link]
de ha tudsz angolul, ajánlanám, hogy olvass utána a témának...
A KFC semmivel sem jobb mint a meki. Ezt nem is értettem hogy írtad le. :D Ilyen hülyeséget. De ezen lépjünk túl. Én külföldön élek, itt valóban a legolcsóbb ételek ezek. Otthoni fizetésben meghatározva, tényleg filléres áruk. Ezért járnak csövesek, tinik, és turisták ilyen helyekre. Persze Budapesten mi sem engedhettünk meg magunknak minden nap, de azért olyan drágának sem mondanám. Nyilván ha elmész egy kifőzdébe, akkor kapsz nokedlit meg pörköltet 890-ért. De azért csak más a kettő.
Én az ételre nem sajnálom a pénzt, mondjuk Budapesten ha rendelsz valahonnan dobozos kaját, pl kacsát, és azért fizetsz 3000-ret, az valóban sok. Vagy valami összecsapott sushiért. De szerintem az 1500-2000 per fő az nem irreálisan sok. Ha otthon elkészíted, az olcsóbb, de erre még rájön az hogy nem vásároltál, nem főztél, és elédtették. És még finom is. A múltkor ettem egy homárt, majd egy 20-asért, nagyon finom volt, de 6 falat volt benne egészen pontosan. Érdemes kipróbálni, de az már tényleg sok.
nem attól lesz valami irreálisan drága, hogy ki tudod-e lazán fizetni, vagy nem :D
hanem mondjuk attól, hogy az előállítása kerül 100 Ft-ba, és adják 1000-ért. ez akkor is irreális, ha személy szerint ki tudod fizetni... és nem is ez volt a kérdés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!