Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Elég ennyi havonta ételre?

Elég ennyi havonta ételre?

Figyelt kérdés
100 000Ft. Két emberre..semmi luxus, néha ételrendelés. Szerintem két emberre bőven elég kellene ,hogy legyen. Férjem szerint nem fogunk kijönni ennyiből. Nem rég házasodtunk össze és most állunk át közös kasszára. Ha megtudnánk állni 100ezernél akkor még bőven tudnánk félretenni, mert egyikünk sem költ magára olyan sokat. Idegesít ,hogy kifolyik a pénz a kezünkből pedig tudnánk gyűjtögetni. Ti mennyit költötök ételre havonta? Nem spórolunk rajta az tény. Sok gyümölcs,zöldség..nem értem ,hogy akkor hová megy el ennyi pénz :( Ja és nagyon ritkán eszünk húst.
2013. nov. 3. 17:12
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Ki kell ,hogy jöjjetek :
2013. nov. 3. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

Ennél JÓVAL kevesebb is elég két emberre. Nekünk havonra max. 60ezer megy el kajára, és nem éhezünk, és nem eszünk rossz ételeket.

Mindent én fözök friss (vagy fagyasztott) nyers alapanyagokból, igy olcsón és változatosan tudunk étkezni. Egy évben alig fordul elö kétszer ugyanaz a kaja, és csak akkor, ha valakinek éppen arra van kedve.

Ami nektek gyakorlati megoldás lenne: az egy heti kajára szánt pénzt tedd borítékokba, és csak abból költsél. Sokat segíthet, ha elöre összeírod, hogy miket szerettek enni (konkrét ételeket) és ezekböl megpróbálsz egy heti étrendet összeállítani. Könnyebb beosztani, ha többet fözöl és egy részét lefagyasztod, vagy a maradékból valami mást készítesz átalakítva.

Ami rossz ötlet, hogy a maradékot eszitek két-három napig, mert a legtöbb embernek akkor már nem igazán ízlik, csak megeszi, mert nincs más, vagy nem eszi meg és megy a kukába.

Minden kajabevásárlást írj fel pontosan, akkor idövel rájössz, hogy mire megy el sok.

Lényeg, hogy eleinte próbálj meg terv szerint gazdálkodni, és pár hónap múlva meglátod, hogy hogyan jössz ki ebböl az összegböl. De szerintem még marad is belöle, ha ügyes leszel.

Sok sikert.

2013. nov. 3. 17:34
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
2 főre ennyi BŐVEN elég kell legyen. Pláne ha kevés húst esztek. 2 ember ennek az összegnek a feléből is kellemesen kijön.
2013. nov. 3. 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 60 ezer, ha nagyon "kirúgunk a hámból" különleges szószok,kaják, ételrendelés.
2013. nov. 3. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiből nagyon korrekt kajákat lehet csinálni, ha tudsz főzni, (ami olcsóbbá teszi a dolgot) akkor néha egy kis prémium kategóriás kaja is belefér.
2013. nov. 3. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Na igen.... nálunk is ez a probléma,hogy kifolyik a pénz :/ de mi sem spórolunk . Bár én páromnak azt szoktam mondani,azért annyira spórolni pont nem a kaján kellene . Bár nálunk mindennap húsos étel van szinte . Most mi arra próbálunk átállni hogy 2naponta főzés,eddig mindennap főztem . Vagy van ugye,amiből nagyobb adagot csinálunk,az van hogy 3 napig is elég,pl.babgulyás :) sajtospogácsával . Nézegetni kell az akciókat , és inkább több helyen megvenni a dolgokat . Ki kellene jönni 100000-ből . Mi sem igen költünk magunkra,csak annyi hogy mozizni járunk el . De kell valami kis szórakozás is azért .
2013. nov. 3. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

Ez nagyon sok. Mi ketten vagyunk, mindennap főzök, nem veszek semmilyen kész kajákat. Legfeljebb sajtot, vagy szalámit.

Mindennap van hús is, igaz sok körettel.

Havonta 30.000.-, de legfeljebb 40.000.- megy el kajára. De ebben akkor már a drágább húsféle is benne van.

2013. nov. 3. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:
74%
Ennyi biztosan elég. Mi kevesebb, mint 150000 Ft-ból jövünk ki 5-en.
2013. nov. 3. 20:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ( Ha fontos, akkor nem én pontoztalak le titeket ) Én sem szeretnék spórolni az ételeken és minőségi alapanyagokat szeretnék továbbra is használni, de szerintem így is ki kellene hogy jöjjünk. Köszönöm a tippeket, majd figyelem ,hogy hol csúszik el a dolog! :)
2013. nov. 3. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!