A zöld teának miért lesz darabos a felszíne?
Figyelt kérdés
Miután elkészítem a zöld teát még akkor semmi baja, de elkezdem inni és 1-2 perc múlva azt látom, hogy ilyen hártya szerű darabkák úszkálnak a tetején, valami ronda barna trutyi rakódik ki a bögre falára is.
Egyelőre még csak naturlandos zöld teát próbáltam, nem tudom, hogy a többinél is így van-e.
Ez normális, vagy rosszul csinálok valamit?
Mit tegyek hogy ne legyen ilyen?
2013. okt. 31. 18:23
1/4 anonim válasza:
Ez teljesen normális, ezek a teában lévö illóolajok.
2/4 anonim válasza:
Rosszul csinálsz.
Az a csersav.
Túl meleg vízben és/vagy túl sokáig áztatod a filtert.
Zöld teát 90-95 °C-os vízben 1-2 percig kell áztatni.
4/4 anonim válasza:
szerintem meg 70°-on 3 percig kella zöld teát..
Az a "film" a fekete teán is van. Citrom eloszlatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!