A fehér teafüvet meddig kell a forró vízben hagyni?
Figyelt kérdés
A boltban ahol vettem azt mondták 1-2 perc, mert ha tovább hagyod benne akkor keserű lesz, de az interneten több helyen is írják hogy 5-6 perc. Ki nem mond igazat?:)2013. okt. 22. 18:20
1/1 anonim válasza:
Próbáld ki különböző ideig áztatni, próbáld ki 1 perccel, 3 perccel, és 5 perccel is.
Szerintem az 5 perc sok, tényleg keserű lesz. Persze a víz és a teafű arányától is függ.
Emellett más az íze ha 80, vagy ha 100 fokos vízben áztatod. Sőt, kicsit más az yze, ha kemény, és ha lágy vízzel csinálod. Én sem hittem el elsőre, de kipróbáltam kemény csapvízzel és alacsony ásványi anyag tartalmúval ugyanannyi ideig ugyanolyan hőfokon készítve és (lehet, hogy csak beképzeltem, de) tényleg más volt az íze.
Szóval kísérletezz, és megtalálod a megfelelő arányt, hőfokot, időt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!