Kávézacc "zabálásban" szenvedek. A család minden tagja után megeszem a zaccot, és van mikor friss kávét is megeszem.2 nap alatt 25dkg kávét eszek, plusz a zacc. Miért? Talán valami vitaminhiány?
Miért? Talán valami vitaminhiány?
Nem, hanem mert hülye vagy és rászoktál.
Ahogy az alkoholistáknak és kábítószereseknek se vitaminhiánytól vannak hiánytüneteik.
A kávét egyébként hogy lehet enni?
Nem iszod?
A dohányosok sem azért füstölnek, mert a cigiben vitamin van. :))
Amúgy a zacban állítólag valóban vannak antioxidánsok, de azt kivonás után lehet felhasználni. Magával a zaccal növényeket trágyáznak, rovarirtó-riasztó hatású, tűzhelyet pucolnak és büdös cipőket szagtalanítanak. Szerinted egészséges megenni?
És akkor ezt mindennap csinálod? Durva.
Lehet, hogy pszichológushoz kellene elmenned. Lehet, hogy valami pótcselekvés, vagy kényszerbetegségre való hajlam állhat a háttérben, vagy valami elnyomott trauma.
Szerintem is mentális függőség lehet, nincs konkrét köze ahhoz, hogy mit tömsz magadba.
Értem én, hogy önigazolást vártál itt, hogy ez normális dolog, és nem azt kaptál. Azt írod "szenvedek", ahogy betegségekre, problémákra szokták mondani, de mikor erre utalunk, megsértődsz. Érzed te is, hogy ez így nem normális, de közben nem akarod abbahagyni. Szerintem abban reménykedsz, hogy itt valaki meggyőz, hogy ez teljesen rendben van így, és ezzel letudod a gondot, de sajnos nem lesz ilyen egyszerű.
"nincsenek elvonási tüneteim"
Ha így lenne, nem kezdenéd újra, és nem írnád, hogy "szenvedek". :) Nem csak fizikális elvonási tünetek léteznek, hanem mentálisak. Ez szerintem egyfajta kényszeres cselekvés, amit le lehet küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!