Miből van a japáőn onigiri étel?
Csak rizsből és algából áll.
Megformálod a főtt rizst aztán köré teszel egy algalapot. Ennyi! :)
Igen, vannak ízesített verziók :) Tengeri halak, savanyú szilva (nem tudom, hogyan lehet magyarul mondani és konkrétan mi az, de a japánok szeretik), s gondolom, csomó egyéb is lehet benne.
Algalapot ázsiai boltokban lehet kapni.
Amit a fentiek nem mondtak el, hogy az a finom, ha a rizs egy kicsit sós. Vagy amikor készíted a gombócokat (háromszögeket), kicsit megsózod, vagy teszel magad mellé egy tálkát, amibe sós vizet teszel, és úgy formázod meg a rizst, hogy abba mártod előtte a kezed. Fontos ugyanis, hogy vizes kézzel csináld, mert különben rátapadnak a rizsszemek a kezedre.
Az onigirinek az a lényege, hogy egy nagyon egyszerű étel, én kint Japánban nagyon sokat ettem (csináltunk is), nagyon sokat lehet vele variálgatni. Az alga is elhagyható, amikor nagyon csórók voltunk, akkor csak sima sós rizset formáltunk háromszög alakba, és azt ebédeltük :D Itthon, ha csinálok, akkor is alga nélkül szoktam, és bele vagy tonhalkonzervet teszek (pici majonézzel elkeverve + néha uborkával), vagy ha már elmész egy ázsiai boltba norit venni (ez az algalap), akkor érdemes utánakérdezni egy olyan dolognak, amit úgy hívnak: furikake. Ebből nagyon sokféle van, a rizst lehet vele ízesíteni. Japánok nagyon sokszor csinálnak ugyanis olyan onigiriket, hogy nincs bennük semmi töltelék, csak a rizst összekeverik ilyen furikakéval, és utána onigirivé formázzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!