Milyen az igazi retes?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem igazán lehet rájönni a kérdésből, hogy ez a rétes már megsült-e?
Ha igen, akkor lehet vastagnak néz ki a tészta, de habkönnyűnek kell lennie és sok-sok rétegnek és a rétegek közt levegőnek. Egy frissensült rétes súlyának több mint a 90%-a kell, hogy a töltelék legyen! Térfogatra lehet vastag a tészta, de könnyű és réteges legyen!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Cigarettapapír vékonyságú lapok közé töltött bőséges mák, sok tejföllel, zsírral megöntözve, némi citromhéjjal, esetleg magozott meggyel tuningolva, tűzforrón tálalva.
Nekem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Pontosan, két fajta rétes van, az egyik rétestészából, a másik meg gyúrt tésztából. Azt tartod igazinak, amelyiket otthon anyud csinált. :)
Ha a franciák által kreált Larousse szótárban megnézed, a rétes osztrák sütemény. Ezt csak azért mondom, hogy ha valaki nagyon verné magát, hogy de a vékony az igazi... és nyugaton még árulnak réteslapot, amit valahonnan ex-Jugoszláviából hoznak, nagyobb és vastagabb, mint ami nálunk van. Na, az is rétes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!