Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nemtudom kiboritani a...

Miért nemtudom kiboritani a sütit a tepsibö? Amikor ki is vajazom? Bövebben lent

Figyelt kérdés
a vacsora csatába láttam hogyök olyan könyedén kiboritoták,sütöpapir nélkül,én meg nemtudom..ha meg sütöpapirt rakok oda akkor rátapad az egéz,vagy van ilyen "speciális"sütöapair? elöször a vajas modszer érdekelne..
2009. nov. 8. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Alapszabály:

Kevert tésztákhoz kikenni+lisztezni a tepsit, gyúrt tésztákhoz csak kenni kell. Mielőtt kiborítanád hagyd kicsit hűlni a tésztát, forrón könnyebben szakad.


Ha veszel szilikonos sütőpapírt akkor könnyen ki fog jönni a süti, legfeljebb csak a szélét kell körbevágni. A sütőpapírhoz nem kell kikenni a tepsit.

2009. nov. 8. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
kösziii gyors voltál:)
2009. nov. 8. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

A vajas módszerrel nekem is volt, hogy odaragadt a piskóta egy része aminek az lett a vége, hogy szép szakadt tésztám lett....

Azóta spar sütőpapírt használok, nekem nem ragad a tésztához, meg vagyok elégedve vele és nagyon sokáig kitart egy dobozzal.

2009. nov. 8. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Rossz minőségű sütőpapírt használsz, azzal fordulhat csak elő ilyen. Én is jártam így valami olcsó fajtával. Vegyél alufixet, vagy dr.Oetker-t, azzal biztos nem lesz ilyen gond. Én vajazás helyett is ezt használom, úgyhogy arra nem tudok mit írni.
2009. nov. 8. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a sütőpapírok között is nagy a különbség...

Lehet kapni szilikonos sütőpapírt, az a legjobb, de mindenképpen ne a legolcsóbbat vedd meg.


Amúgy nekem még semmi sem tapadt a tepsihez, ha kivajazás után belisztezem és úgy öntöm bele a tésztamasszát!...


A tepsi minősége is számít : nekem elég vastag anyagú zománcozott és teflonos tepsijeim vannak!

A vékony bádogban minden odaég!!!

2009. nov. 9. 03:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A tepsi minőségétől nagyon sok függ.

Ha vajazol. utána szórd be zsemlemorzsával vagy(ez a jobb!) búzacsírával a vajas felületet. Lisztet is szoktak használni, de az könnyen megég.

Amúgy tényleg a sütőpapír a legjobb megoldás.

2009. nov. 9. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek sokat segitetetek:)
2009. nov. 9. 20:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!