Miért nemtudom kiboritani a sütit a tepsibö? Amikor ki is vajazom? Bövebben lent
Alapszabály:
Kevert tésztákhoz kikenni+lisztezni a tepsit, gyúrt tésztákhoz csak kenni kell. Mielőtt kiborítanád hagyd kicsit hűlni a tésztát, forrón könnyebben szakad.
Ha veszel szilikonos sütőpapírt akkor könnyen ki fog jönni a süti, legfeljebb csak a szélét kell körbevágni. A sütőpapírhoz nem kell kikenni a tepsit.
A vajas módszerrel nekem is volt, hogy odaragadt a piskóta egy része aminek az lett a vége, hogy szép szakadt tésztám lett....
Azóta spar sütőpapírt használok, nekem nem ragad a tésztához, meg vagyok elégedve vele és nagyon sokáig kitart egy dobozzal.
Igen, a sütőpapírok között is nagy a különbség...
Lehet kapni szilikonos sütőpapírt, az a legjobb, de mindenképpen ne a legolcsóbbat vedd meg.
Amúgy nekem még semmi sem tapadt a tepsihez, ha kivajazás után belisztezem és úgy öntöm bele a tésztamasszát!...
A tepsi minősége is számít : nekem elég vastag anyagú zománcozott és teflonos tepsijeim vannak!
A vékony bádogban minden odaég!!!
A tepsi minőségétől nagyon sok függ.
Ha vajazol. utána szórd be zsemlemorzsával vagy(ez a jobb!) búzacsírával a vajas felületet. Lisztet is szoktak használni, de az könnyen megég.
Amúgy tényleg a sütőpapír a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!