Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a sok zöld te máj...

Igaz, hogy a sok zöld te máj és egyéb szervi károsodást okoz?

Figyelt kérdés
Imádom a zöld teát. Nem azért, mert most egészséges vagy megvéd ettől attól, hanem mert finom. De azt hallottam nemrég, hogy a túlzásba vitt zöld tea nem tesz jót a szervezetnek és nem ogy nem javít, de még ront is. Károsítja a belső szerveket (főként a májat) és hosszú távon halált okoz ha nem kezeljük vagy nem vesszük észre a kialakult károsodást. Utána olvastam és tény, hogy találtam róla adatokat. Napi 10 csészét említenek egészségesnek. Én azonban napi másfél liter zöld teát iszok, de 3 filter felhasználásával, plusz este és reggel egy-egy bögrényit akkor reggel is egy filter és este is. Szóval nálam napi 5 filter ázik el. Ez sok?

2013. szept. 30. 13:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt most hallom először. (Én is kedvelem a zöld teát). Nem tudom, igaz-e de általánosságban elmondható: túlzásba víve minden rossz. Mértékkel kell élni, az a legjobb. A másfél soknak tűnik.. Ha olyan helyen laksz, ahol iható a víz (nem kell forralni) akkor mindenképp lecserélném a felét vízre. És ásványvízre. A csak forralt vizet fogyasztóknak (ahol ezt lehet csak) Ca hiány alakulhat ki, mert forráskor az kicsapódik. Ott vagy Ca vagy ásványvíz kötelező. Este meg nem jó- én ha 5 után iszom zöldteát(vagy feketét, vagy kávét) nem tudok elaludni. Azt mindenképp kihagynám, nagyon élénkít.
2013. szept. 30. 14:08
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sok még az az 5 filter. Párom is sok zöld teát iszik és eszi is ( kb. 8 filternyi tealevelet eszik meg) :D eddig nem panaszkodott , csak áldotta, h milyen jó hatással van rá :)
2013. szept. 30. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!