Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rizsben találtam molyt,...

Rizsben találtam molyt, kukacot. Elképzelhető, hogy ezzel hoztam haza, vagy itthon mászhatott bele?

Figyelt kérdés

Augusztusban vettem a rizst (4,5 kiló basmati rizs a lidlből), egyszer töltöttem ki kis műanyag dobozba, ami le van zárva, a rizs is kis zacskólezáró csipesszel le van zárva, tehát szerintem bele nem nagyon mehetett.

És pont kb augusztus közepe óta találok a konyhában mindenfelé kis kukacokat.

Ma találtam a rizses dobozban két bebábozódott valamit, ki is öntöttem az egészet, és újra akartam tölteni elmosás után a dobozt, és akkor láttam meg, hogy a zacskóban ott van egy kikelt moly..

Elképzelhető, hogy ez a kukac forrása, vagy itt nálunk képes átmászni a (csipessszel) lezárt zacskóba?

A rizst meg lehet menteni? 4,5 kiló, ha nem muszáj, nem dobnám ki.

2013. szept. 28. 19:14
 1/2 gömbicica ***** válasza:

én nem fakszniznák vele. mielőtt használom tálba tenném, ha netán van benne kukac feljön a viz tetejére oszt jónapot.

Utána még teheted egy finomabb szürőbe átmosod, hogy semmi se maradjon benne, aztán mehet a lábasba.

Szerintem!

Ennél sokkal szarabb dolgokat képesek az emberrel megetetni. gondolj csak simán egy sütőkolbászra!!!! vajh miből csinálják a hentesboltokban?

2013. szept. 28. 19:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Be tudja rágni magát a zacskóba sajnos. Meg lehet ettől még enni, ínséges időben tilos az ilyet kidobni. Rizsből kiválogatod, kimosod, ha lisztbe megy, azt le kell szitálni. De nem mondd meg a családtagoknak, mit etettél meg velük, lehet, hogy sikítófrászt kapnának :) A kiszóródott liszfélékben is tudnak ezek szaporodni, úgyhogy takarítsd ki a szekrényeket és tegyél ki élelmiszermolycsapdát. Meg nézd át a többi hasonlót (lisztet, zsemlemorzsát, mazsolát, csokit, müzlit, paprikát, darát, talán a cukor és a só kivételével mindent), ha pókhálószerűséget látsz benne, akkor az is fertőzött.
2013. szept. 28. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!