Hogyan képesek erre? Hogyan tudják megenni az állatokat?
Mióta megtudtam, hogy miből áll a húsipar, hogyan tartják, "gondozzák" az állatokat képtelen vagyok ránézni a húsra, felfordul a gyomrom. Másfél hónapja nem is ettem semmiféle húst. Ezeket a videókat végigsírtam:
http://www.youtube.com/watch?v=mGGZhrCsL0U
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wAvgM..
Másik, akik tudják azt, azok hogy képesek megenni? Nincs bűntudatuk?
Mitől lenne bűntudatunk? Attól, hogy megesszük a húsok miatt tartott állatokat? A másik meg az, hogy ez nagyüzemi intenzív tartás, teljesen más képet látnál, ha megnéznél egy fél intenzív vagy bio tartást. A végeredmény végül is ugyan az, mert levágják az állatot és feldolgozzák, de sokkal humánusabban bánnak velük.
Egyébként is amerikában váltotta ki a cirkuszt, mert Európában(főleg az EU-ban)szigorú szabályok vannak a tartást és feldolgozást illetően.
Sajnos a társadalmunkban a kegyetlenség az alapoktól jelen van. Hogy is várhatnánk el, hogy felismerjék hogy ez helytelen, ha kisbaba koruk óta ezzel tömik őket, ha ételként tekintenek egy élőlényre?
Gondolj bele, eddig neked sem okozott problémát nem? Csupán vannak emberek, akik az életük során fejlődnek, elérnek értelmileg és érzelmileg egy olyan szintet, ahol képesek belátni, hogy ha lehet gyilkosságmentesen is létezni, egészségesen élni, akkor miért ne. Sajnos a társadalom 80%-a ma még nem tart itt.
De ha ez vigasztal, én bízom benne, hogy a távoli jövőben változni fog a helyzet. Ma is egyre több és több ember választja ezt az életformát, emellett a tudósoknak már sikerült mesterséges húst is előállítaniuk, amit jelenleg 5 éven belül jósolnak piacképesre. A húsipar környezetszennyező és veszteséges mivoltából kifolyólag szinte biztos vagyok benne, hogy a jövőben ez át fogja venni a helyét, és talán évtizedek múlva egy élőlénynek sem kell majd azért elpusztulnia, hogy mi megtölthessük a bendőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!