Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan képesek erre? Hogyan...

Hogyan képesek erre? Hogyan tudják megenni az állatokat?

Figyelt kérdés

Mióta megtudtam, hogy miből áll a húsipar, hogyan tartják, "gondozzák" az állatokat képtelen vagyok ránézni a húsra, felfordul a gyomrom. Másfél hónapja nem is ettem semmiféle húst. Ezeket a videókat végigsírtam:

http://www.youtube.com/watch?v=mGGZhrCsL0U

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wAvgM..

Másik, akik tudják azt, azok hogy képesek megenni? Nincs bűntudatuk?

2013. szept. 21. 10:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Nálam egy jól elkészített étel mindig győz a bűntudat felett...
2013. szept. 21. 10:59
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Úgy, hogy érzelmileg érettebbek egy 13 éves hisztis fruskánál.
2013. szept. 21. 11:09
 3/14 anonim ***** válasza:
78%

Mitől lenne bűntudatunk? Attól, hogy megesszük a húsok miatt tartott állatokat? A másik meg az, hogy ez nagyüzemi intenzív tartás, teljesen más képet látnál, ha megnéznél egy fél intenzív vagy bio tartást. A végeredmény végül is ugyan az, mert levágják az állatot és feldolgozzák, de sokkal humánusabban bánnak velük.

Egyébként is amerikában váltotta ki a cirkuszt, mert Európában(főleg az EU-ban)szigorú szabályok vannak a tartást és feldolgozást illetően.

2013. szept. 21. 11:16
 4/14 anonim ***** válasza:
59%

Sajnos a társadalmunkban a kegyetlenség az alapoktól jelen van. Hogy is várhatnánk el, hogy felismerjék hogy ez helytelen, ha kisbaba koruk óta ezzel tömik őket, ha ételként tekintenek egy élőlényre?

Gondolj bele, eddig neked sem okozott problémát nem? Csupán vannak emberek, akik az életük során fejlődnek, elérnek értelmileg és érzelmileg egy olyan szintet, ahol képesek belátni, hogy ha lehet gyilkosságmentesen is létezni, egészségesen élni, akkor miért ne. Sajnos a társadalom 80%-a ma még nem tart itt.

De ha ez vigasztal, én bízom benne, hogy a távoli jövőben változni fog a helyzet. Ma is egyre több és több ember választja ezt az életformát, emellett a tudósoknak már sikerült mesterséges húst is előállítaniuk, amit jelenleg 5 éven belül jósolnak piacképesre. A húsipar környezetszennyező és veszteséges mivoltából kifolyólag szinte biztos vagyok benne, hogy a jövőben ez át fogja venni a helyét, és talán évtizedek múlva egy élőlénynek sem kell majd azért elpusztulnia, hogy mi megtölthessük a bendőnket.

2013. szept. 21. 11:18
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Nem állatként tekintek rájuk, hanem élelemként. Ennyi.
2013. szept. 21. 11:21
 6/14 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok drága második.
2013. szept. 21. 11:27
 7/14 anonim ***** válasza:
60%
Több mint 20-évet dolgoztam a vágóhídon és az elsö néhány hónapban még megettem a húst!Aztán tapasztaltam egy két dolgot és megundorodtam sajnos a fogyasztásától!Persze nem azért mert sajnáltam.
2013. szept. 21. 11:43
 8/14 anonim válasza:
Én sem eszem húst 11 éves vagyok. Én egy disznóvágáson lettem az de ezekből a videókból mindössze az első 10 másodpercet tudtam végignézni én sem tudom hogy tudják ezt megtenni az állatokkal!!! :(
2013. szept. 21. 15:52
 9/14 anonim ***** válasza:
Azért haszonállatok, hogy megegyük őket. Mi is tartottunk disznót, és baromfikat. Voltam sokszor disznóvágáson, öltünk is, mégis eszek húst. A húsuk miatt vannak tartva.
2013. szept. 21. 19:07
 10/14 anonim ***** válasza:
En 19 eves lany vagyok es semmi videot vagy cikket nem nezek ilyen temakkal kapcsolatban,de rosszul vagyok az allati dolgoktol,amikert allatokat olnek. Se hus,se belsoseg,se pastetom stb. De turot,sajtot,tojast eszem,amiert nem halnak meg az allatok.
2013. szept. 21. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!