Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől függ, hogy egy gyümölcsn...

Mitől függ, hogy egy gyümölcsnek mennyi a cukortartalma? A fának a nedvkeringésétől, vagy amennyi cukor van benne?

Figyelt kérdés

lehet kicsit butus kérdés, de komolyan nem tudom

a fának a nedvkeringésébe van benne a cukor és úgy jut a gyümölcsbe?


2013. szept. 9. 08:29
 1/6 anonim válasza:

Minden gyümölcsnek megvan a specifikus cukortartalma,befolyásolja még a talaj tápanyagtartalma egy kissé.

A cukrot maga a növény állítja elő.

2013. szept. 9. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:

Elsősorban a gyümölcs fajától.(szándékosan nem fajtát írtam)

A sárgadinnyében több van, mint a málnában.

Függ az időjárástól, a termés mennyiségétől, meg a fene tudja milyen egyéb tényezőktől.

2013. szept. 9. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

És a növény állítja elő a napfényből és a vízből meg a tápanyagból amit kap?

És ha valaki nem öntözi meg nem ad neki trágyát és ráadásul árnyékos helyen is van, de pl mégis beérik a szőlő, akkor abban kevesebb a cukor, mert kénszerérett?


A gyümölcsben gyümölcs cukor van ami fruktóz nem? Ez igazából kell nekünk, mit csinál vele a szervezt, ezt is felhasználja vagy inkább ezt raktározza és éhezésnél használja fel?


És mitől függ a vitamin tartalma, meg hogy milyen vitamin van benne? Vagy hogy kerül bele vitamin, ezt is a növény állítja elő?


A zöldségek nem állíanak elő? Bennük miért nincs ilyen sok cukor?


Bocsi a sok kérdésért, elvesztem:)

2013. szept. 9. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Feltételezem, hogy a fogyókúra, cukordiéta miatt kérdezed, így eszerint válaszolok.


A zöldségekben elhanyagolható mennyiségű cukor van, így bármikor bármennyit ehetsz belőlük, cukorbetegek is nyugodtan.


Gyümölcsök esetében lehet a növényt sanyargatni meg minden, de nem érdemes, mert az hitvány lesz és tönkremegy, a gyümölcs pedig csak csekély mértékben kap kevesebb cukrot.

Ez a fajfenntartással függ össze. Hiszen a nem édes=érett gyümölcsöket az állatok nem fogyasztják, nem hordják szét a magokat és nem terjed, nem szaporodik a növény. A cukorfelhalmozódás tehát mindenképpen megtörténik, ahogyan az az embernél is megfigyelhető, mikor a magzat elszívja az anyától az összes számára fontos tápanyagot.


Banán, szőlő, szilva, ezek annyi cukrot tartalmaznak, hogy aki diétázik, azok el is felejtheti őket. A barackkal is vigyázni kell, a mandarinnal is, tehát ha észreveszed, az őszi idénygyümölcsök e téren "veszélyesek".

2013. szept. 9. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Minden növény képes a fotoszinteziácíóra,a szén-dioxidot használják fel.

Többfajta cukor van,az adott növény csak egyfajtát tud előállítani.

De a megközelítésed helyes,a növény állítja elő.

2013. szept. 9. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

óhh köszönöm szépen!


Igen, diéta szempontjából kérdeztem, hogy mit szabad, akkor maradok a főétkezés között 1 almánál.

2013. szept. 9. 22:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!