Mitől függ, hogy egy gyümölcsnek mennyi a cukortartalma? A fának a nedvkeringésétől, vagy amennyi cukor van benne?
lehet kicsit butus kérdés, de komolyan nem tudom
a fának a nedvkeringésébe van benne a cukor és úgy jut a gyümölcsbe?
Minden gyümölcsnek megvan a specifikus cukortartalma,befolyásolja még a talaj tápanyagtartalma egy kissé.
A cukrot maga a növény állítja elő.
Elsősorban a gyümölcs fajától.(szándékosan nem fajtát írtam)
A sárgadinnyében több van, mint a málnában.
Függ az időjárástól, a termés mennyiségétől, meg a fene tudja milyen egyéb tényezőktől.
És a növény állítja elő a napfényből és a vízből meg a tápanyagból amit kap?
És ha valaki nem öntözi meg nem ad neki trágyát és ráadásul árnyékos helyen is van, de pl mégis beérik a szőlő, akkor abban kevesebb a cukor, mert kénszerérett?
A gyümölcsben gyümölcs cukor van ami fruktóz nem? Ez igazából kell nekünk, mit csinál vele a szervezt, ezt is felhasználja vagy inkább ezt raktározza és éhezésnél használja fel?
És mitől függ a vitamin tartalma, meg hogy milyen vitamin van benne? Vagy hogy kerül bele vitamin, ezt is a növény állítja elő?
A zöldségek nem állíanak elő? Bennük miért nincs ilyen sok cukor?
Bocsi a sok kérdésért, elvesztem:)
Feltételezem, hogy a fogyókúra, cukordiéta miatt kérdezed, így eszerint válaszolok.
A zöldségekben elhanyagolható mennyiségű cukor van, így bármikor bármennyit ehetsz belőlük, cukorbetegek is nyugodtan.
Gyümölcsök esetében lehet a növényt sanyargatni meg minden, de nem érdemes, mert az hitvány lesz és tönkremegy, a gyümölcs pedig csak csekély mértékben kap kevesebb cukrot.
Ez a fajfenntartással függ össze. Hiszen a nem édes=érett gyümölcsöket az állatok nem fogyasztják, nem hordják szét a magokat és nem terjed, nem szaporodik a növény. A cukorfelhalmozódás tehát mindenképpen megtörténik, ahogyan az az embernél is megfigyelhető, mikor a magzat elszívja az anyától az összes számára fontos tápanyagot.
Banán, szőlő, szilva, ezek annyi cukrot tartalmaznak, hogy aki diétázik, azok el is felejtheti őket. A barackkal is vigyázni kell, a mandarinnal is, tehát ha észreveszed, az őszi idénygyümölcsök e téren "veszélyesek".
Minden növény képes a fotoszinteziácíóra,a szén-dioxidot használják fel.
Többfajta cukor van,az adott növény csak egyfajtát tud előállítani.
De a megközelítésed helyes,a növény állítja elő.
óhh köszönöm szépen!
Igen, diéta szempontjából kérdeztem, hogy mit szabad, akkor maradok a főétkezés között 1 almánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!