A nátrium-benzoátot használhatom ugyanúgy, mint a szalicilt?
Figyelt kérdés
Eddig mindenhez szalicilt használtam, de az elfogyott. Már a kisboltokba sincs eldugva a polcok mélyén. De van itthon na-benzoát, csak nem tudom, hogy jó e, ha ugyanúgy használom.2013. szept. 4. 09:15
1/4 anonim 



válasza:





Igen !!! csak ne túl sokat tegyél bele .. mert valami kémiai folyamat során ha valamibe túl sok natrium benzoátot teszünk .kicsit szúrós ,illetve bökös ize lesz a beföttnek ,és lekvárnak...
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Eddig is egy késhegynyi szalicil ment mindenre, akkor ugyanennyit teszek a na-benzoátból.
2013. szept. 4. 09:21
3/4 anonim válasza:
Gyógyszertárakban kapható még szalicil. A nátrium-benzoát sajátos, édeskés íze - szerintem - mindenben érezhető...
4/4 anonim válasza:
De...., ha csavaros befőttes üvegekbe töltöd a tartósítandó élelmiszert, nem szükséges tartósítószert használni, csak jól fel kell forrósítani a befőzni valót, csurig tölteni vele az üveget, szorosan rácsavarni a tetőt, majd fejtetőre állítva száraz dunsztban tartani kihűlésig (kb.12-15 óra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!