Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a fondantot...

Hogyan tudom a fondantot elsimítani, ha nincs hozzá lapátom?

Figyelt kérdés

Egyébként nehéz meló?

Esetleg egy muanyag talka aljaval simithato?



2013. szept. 2. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen lapos, egyenes felületű dologgal elsimíthatod, akár egy szélesebb üvegvonalzóval is. :) Eleinte macerás, de ráérzel.
2013. szept. 2. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Koszi.

Akkor meg van kerdesem :)

Eleg, ha bevizezem a kremet, hogy odatapadjon, vagy kell az a "ragaszto"?

Ezen kivul ragad hozza disz, ha ra szeretnem helyezni?

2013. szept. 2. 21:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Itt gondolom nyújtható fondantról van szó...Ha betöltötted a tortát és körben lekented vajkrémmel akkor tedd hűtőbe pár órára hogy jól összedermedjen. Amikor kiveszed a hűtőből mehet rá a fondant nem kell semmi ragasztó és víz sem.Szépen rá fog tapadni. Simításhoz használd a kezed az a legjobb főleg ha kezdő vagy....mással könnyen megsértheted a fondantot.
2013. szept. 3. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Koszonom. De hogyan ragad hozza a disz, mondjuk cukor gyongy es fondant viragok?


Ezen kivul nem fog osszetorni a fondant, ha 1 napig osszeallitva all a hutoben?

2013. szept. 3. 19:58
 5/7 anonim ***** válasza:

A könnyebb díszeket vízzel ragaszthatod fel, úgy hogy vizes ecsettel a fondantot picit megnedvesíted és kis ideig megtartod a díszt( gyöngy, apróbb virágok) Nehezebb díszeket pedig vizes fondanttal. Kis fondantot felhígitol vízzel annyira hogy az ujjaddal kenhető legyen és már ragaszthatsz is vele.

A fondanttal borított torta hűtőszekrényben napokig is elvan, sőt a fondant borítás védelme miatt a piskóta sem fog száradni.

2013. szept. 3. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszi.


Igazabol a fondant kiszaradatasol, vagy nedvesedesetol felek. A hutoben a hidegtol, ha kiveszem, akkor a homerseklet kulonbsegtol.

2013. szept. 5. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát az ellen nem tudsz tenni semmit sajnos...az egyetlen megoldás az lenne hogy nem nagyon hidegben tartani, de akkor meg egyéb problémák merülnének fel.

A hűtőben nem fog sem kiszáradni a fondant, sem átázni.Amikor kiveszed akkor csapódik a pára rá, de mint írtam az elkerülhetetlen, és hát akkor meg már úgy s el lesz fogyasztva. :D

2013. szept. 5. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!