Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Holnap szeretnénk meghívni...

Holnap szeretnénk meghívni hozzánk anyósomékat és a sógorom szüleit ebédre. Kb 13-an leszünk. Milyen kaják legyenek, és mennyi ital?

Figyelt kérdés
2013. aug. 25. 12:13
 1/5 anonim válasza:
100%
13-an? Húha, az nem kevés..hát akkor mindent jó nagy adagban kell főznöd, sok sikert :) Én a tyúkhúslevesre szavaznék, sok sok főtt hússal és zöldséggel. Az én anyósom mindig kiszedi a levesből és külön tálalja, hogy mindenki azt vegyen belőle, amit csak akar. Ennyi emberre bőven kell hús bele, ne sajnáld :) Ha viszont ez nem jó valami okból, akkor a bográcsozásra szavazok, apukám mindig ezt használja ki, ha sok ember jön hozzánk. Imád bográcsban gulyáslevest készíteni, esetleg egy jó nagy adag töltött káposztát vagy pörköltet, paprikás krumplit :) Isteni finom, ha bográcsban készül, csak ügyelni kell rá. Szerintem az ilyen magyaros kajával nem lehet mellé fogni, de anyukámmal ha vendégség van ezek mellé mindig csinálunk krumplisalátát sonkával, tojással, zöldségekkel és esetleg rántott hússal, esetleg hallal, sajttal, attól függ, mit akarsz. Desszertnek mondjuk csinálnék valami egyszerűt bolti leveles tésztából, az gyorsan megvan. Kávé, ásványvíz, gyerekeknek bubi mentes üdítő, sör..Nálunk mindig van házi pálinka, ha esetleg valaki igényli, de a vendégek is szoktak hozni egy egy üveg bort. Hogy mennyit? Hát ezt nem tudom, nem ismerem a vendégeket, nem tudom mennyit italoznak pl., szóval igy elég nehéz megmondani :)
2013. aug. 25. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
A barátom húgának a ballagásán 25-n voltunk és akkor mi kaját rendeltünk a közeli csárdából. Megúsztuk 20 ezer Ft-ból és ez még mindig olcsóbb volt mint az én ballagásom, amikor 23-n voltunk és mindent mi főztünk, nem elég, hogy a belefektetett munka stb, de közel 40 ezer Ft ment el mindenre.
2013. aug. 25. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:

- Lehet akár gulyást, akár pörköltet + köretet bogrács körül hömpölygő-sétáló-söröző laza társasági formában

- Lehet húst sütni grillezni, vagy nyárson-sütni, szintén szabadban megterítve lazára venni

- Fehér-asztalos hagyományos húsleves, pörkölt nokedlivel, sült/rántott rizibizivel

És természetesen sós/édes apró süteményekkel, 1-2 tortával.

Az italmennyiség attól függ, hogy a társaságban hány fő lesz a felnőtt, ill. gyermek, és a felnőttek mennyire "visszafogottak" e tekintetben, vagy ilyenkor szeretnek belemerülni az élvezetekbe.

2013. aug. 25. 12:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagytetelben fozz,inkabb atlagos kozkedvelt kajakat,ami mindenkinek izlik. Husleves,gulyasleves,zoldsegleves,frankfurti leves. Foetelnek valami egytaletelt korettel,pl brassoi sultkrumplival, vadas tesztaval vagy zsemlegomboccal, paprikas krumpli, gombapaprikas galuskaval, paprikas csirke galuskaval, bolognai ragu tesztaval, szekelykaposzta, toltott kaposzta stb. Desszertnek valami egyszerut,amibol ebed utan is lehet.csipegetni, pl pogacsa,linzeres aprosutik, kokuszgolyo, raffaello golyo, isler, csokis miniperec, sajtos rudak.
2013. aug. 25. 21:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk most voltak 15-en, én ezeket csináltam, hangulatos volt nagyon és sikeres.

Előételnek csináltam:

Egy lapos tányérra tettem saláta leveleket, rá paradicsom szeleteket, közepébe pedig mozzarella sajt golyókat, ezeket megszórtam egy kis bazsalikommal és közepébe, szélekre petrezselymet tettem.

Grissini kenyér rudacskákat vettem, ezeket pedig az egyik csomaggal baconbe tekertem, másikat füstölt sajtba és ezt is kitettem mellé. Hozzá vörös vagy fehér bor.

Ebédre húleves karaj csontokból és pulykacombból. Zöldségeknek répák, kelbimbó, karfiol rózsák, hagyma, kelkáposzta, fokhagyma, krumpli. Külön főztem ki cérnametéltet és csináltam májgombócot is hozzá.

Mindent külön tálaltam, így mindenki azt szed bele és annyit, amennyit szeretne.

Főétel

vajaskrumpli, petrezselymes rizs

Egy nagy tálcára tettem salátaleveleket. Erre ment középre fasítgolyók-kb 30db, felülre rántott gomba és cukkini-kb 20-20 db,

alulra pedig rántott csirkemell-kb 10 szelet, rántott karaj kb 8-10 szelet, rántott sajt-kb 5d-6 szelet.

Tejfölös piros paprikás uborkasaláta, csalamádé.

Sajtos mini pogácsa, szezám magvas mini pogácsa, kömény magos mini pogácsa

kókuszos tekercs, őszibarackos piskóta, reszelt túrós

dinnye szeletek, gyümölcsök

kelyhekbe mazsola és mogyoró, másikba aszalt szilva és sárgabarack

kávé tejjel vagy tejszínhabbal, cukorral vagy édesítő

cappucchino

üdítő-rostos alma és őszibarack,

fanta, sprite, cola, tonic, gyömbér, nestea, cappy

ásványvíz-mentes és bubis

Minden elfogyott, lett siker.

2013. aug. 25. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!