Holnap szeretnénk meghívni hozzánk anyósomékat és a sógorom szüleit ebédre. Kb 13-an leszünk. Milyen kaják legyenek, és mennyi ital?
- Lehet akár gulyást, akár pörköltet + köretet bogrács körül hömpölygő-sétáló-söröző laza társasági formában
- Lehet húst sütni grillezni, vagy nyárson-sütni, szintén szabadban megterítve lazára venni
- Fehér-asztalos hagyományos húsleves, pörkölt nokedlivel, sült/rántott rizibizivel
És természetesen sós/édes apró süteményekkel, 1-2 tortával.
Az italmennyiség attól függ, hogy a társaságban hány fő lesz a felnőtt, ill. gyermek, és a felnőttek mennyire "visszafogottak" e tekintetben, vagy ilyenkor szeretnek belemerülni az élvezetekbe.
Nálunk most voltak 15-en, én ezeket csináltam, hangulatos volt nagyon és sikeres.
Előételnek csináltam:
Egy lapos tányérra tettem saláta leveleket, rá paradicsom szeleteket, közepébe pedig mozzarella sajt golyókat, ezeket megszórtam egy kis bazsalikommal és közepébe, szélekre petrezselymet tettem.
Grissini kenyér rudacskákat vettem, ezeket pedig az egyik csomaggal baconbe tekertem, másikat füstölt sajtba és ezt is kitettem mellé. Hozzá vörös vagy fehér bor.
Ebédre húleves karaj csontokból és pulykacombból. Zöldségeknek répák, kelbimbó, karfiol rózsák, hagyma, kelkáposzta, fokhagyma, krumpli. Külön főztem ki cérnametéltet és csináltam májgombócot is hozzá.
Mindent külön tálaltam, így mindenki azt szed bele és annyit, amennyit szeretne.
Főétel
vajaskrumpli, petrezselymes rizs
Egy nagy tálcára tettem salátaleveleket. Erre ment középre fasítgolyók-kb 30db, felülre rántott gomba és cukkini-kb 20-20 db,
alulra pedig rántott csirkemell-kb 10 szelet, rántott karaj kb 8-10 szelet, rántott sajt-kb 5d-6 szelet.
Tejfölös piros paprikás uborkasaláta, csalamádé.
Sajtos mini pogácsa, szezám magvas mini pogácsa, kömény magos mini pogácsa
kókuszos tekercs, őszibarackos piskóta, reszelt túrós
dinnye szeletek, gyümölcsök
kelyhekbe mazsola és mogyoró, másikba aszalt szilva és sárgabarack
kávé tejjel vagy tejszínhabbal, cukorral vagy édesítő
cappucchino
üdítő-rostos alma és őszibarack,
fanta, sprite, cola, tonic, gyömbér, nestea, cappy
ásványvíz-mentes és bubis
Minden elfogyott, lett siker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!