Hajdinát mihez ajánlanátok köretként? Vagy magában mivel ízesíthetném?
Figyelt kérdés
Eléggé erőteljes az íze, olaszos raguval (hagyma, répa, paradicsom, cukkíni ol. fűszerekkel) nem bírtam megenni.2009. okt. 27. 20:15
1/2 anonim válasza:
A hajdina nagyon egészséges, de elég iztelen élelmiszer. Kásának, köretnek főzik. Pörkölthöz adhatod köretnek és ez esetben elég, ha kicsit megsózod.
2/2 anonim válasza:
Kétféle hajdinát lehet kapni:
- barna (pörkölt)
- sárgás-zöld színű (hántolt nyers)
Utóbbiból lehet finom köretet készíteni. Lehet édesen és sósan is enni.
Sós köretnek mi így csináljuk:
1 cs. hajdina
2 cs. víz
1 mk kurkuma
1 tk koriander mag zúzva
só
A hajdina nyersen is fogyasztható, ez esetben be kell áztatni éjszakára, át kell öblíteni és pl. a következő képpen lehet ízesíteni:
- kakukkfű
- lila hagyma
- kis citrom lé + olaj
nagyon finom.
A hajdina nagyon értékes tápanyagokat tartalmaz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!