Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan, mivel tisztítjátok a...

Hogyan, mivel tisztítjátok a húsvágó fadeszkát?

Figyelt kérdés
2013. aug. 10. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Drót dörzsivel szoktam átsúrolni (ha jó minőségű a fa, akkor nem "borzolja" fel) aztán hypoval átmoson, alaposan leöblítem, és állítva szárítom.

Ha száraz, akkor fektetve, vagy teljesen derékszöbgen felállítva tárolom, hogy ne vetemedjen a fa.

2013. aug. 10. 11:45
 2/7 anonim ***** válasza:
*derékszögben :)
2013. aug. 10. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Én nemszoktam tisztítani teljesen felesleges.
2013. aug. 10. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Ugyanúgy elmosogatom, mint más edényt, időnként lefertőtlenítem ecettel. Hypoval biztos nem tenném, mert az MÉREG!!! Beivódik a fába, aztán azon vágjam ismét a húst?!? Kizárt.
2013. aug. 10. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Minden komolyabb konyhán fertőtlenítenek valamilyen vegyszerrel.

A vágódeszka anyagából eredően jó táptalaj a mikroorganizmusoknak.

A savas kémhatás (ecet) alaposan irtja őket, de nem teljesen. Akárhány konyhán jártam, mindenhol kötelező volt valamilyen szer használata, ami 100%-ban öli a vírusokat, a baktériumokat, meg a gombákat is.

2013. aug. 10. 13:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Mivel külön vágódeszkám van mindenhez, így csak dörzsivel és mosogatószerrel szoktam, majd alaposan leöblítem, de azt a dörzsit utána nem használom már a többi edény mosogatására.
2013. aug. 10. 14:21
 7/7 anonim ***** válasza:
A vágódeszkám egyik oldala a nyers húsokhoz van, a másik oldala a zöldségekhez. Használat után csak elmosom. Ritkán mikor eszembe jut 2-3 havonta öntök rá egy lábos forró vizet. Még soha nem volt ételmérgezésünk vagy ilyesmi.
2013. aug. 10. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!