Hogyan, mivel tisztítjátok a húsvágó fadeszkát?
Figyelt kérdés
2013. aug. 10. 11:39
1/7 anonim válasza:
Drót dörzsivel szoktam átsúrolni (ha jó minőségű a fa, akkor nem "borzolja" fel) aztán hypoval átmoson, alaposan leöblítem, és állítva szárítom.
Ha száraz, akkor fektetve, vagy teljesen derékszöbgen felállítva tárolom, hogy ne vetemedjen a fa.
3/7 anonim válasza:
Én nemszoktam tisztítani teljesen felesleges.
4/7 anonim válasza:
Ugyanúgy elmosogatom, mint más edényt, időnként lefertőtlenítem ecettel. Hypoval biztos nem tenném, mert az MÉREG!!! Beivódik a fába, aztán azon vágjam ismét a húst?!? Kizárt.
5/7 anonim válasza:
Minden komolyabb konyhán fertőtlenítenek valamilyen vegyszerrel.
A vágódeszka anyagából eredően jó táptalaj a mikroorganizmusoknak.
A savas kémhatás (ecet) alaposan irtja őket, de nem teljesen. Akárhány konyhán jártam, mindenhol kötelező volt valamilyen szer használata, ami 100%-ban öli a vírusokat, a baktériumokat, meg a gombákat is.
6/7 anonim válasza:
Mivel külön vágódeszkám van mindenhez, így csak dörzsivel és mosogatószerrel szoktam, majd alaposan leöblítem, de azt a dörzsit utána nem használom már a többi edény mosogatására.
7/7 anonim válasza:
A vágódeszkám egyik oldala a nyers húsokhoz van, a másik oldala a zöldségekhez. Használat után csak elmosom. Ritkán mikor eszembe jut 2-3 havonta öntök rá egy lábos forró vizet. Még soha nem volt ételmérgezésünk vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!