Ha valamit kidobunk, akkor csak azért, mert romlott-de ez nagyon ritka. Ma dobtam ki pár szelet kenyeret, mert megpenészedett.
2013. aug. 6. 22:13
2/16 anonim válasza:
Soha nem dobok ki kaját, legfeljebb azt, amit valaki nem evett meg. A maradékot mindig lefagyasztom és később megesszük.
2013. aug. 6. 22:14
3/16 anonim válasza:
Ha pl túl sok köretet főzök, marad tészta/rizs/krumpli, azt mindig kidobom, később már nem eszi meg senki. De általában nem, vagy csak nagyon kevés szokott maradni. A hűtőből semmit nem dobok ki, mikor aupair voltam, a család a másfél hónapja lejárt joghurtot is lazán megette, akkor megtanultam, hogy a dátum csak tájékoztató jellegű, annyit meg nem szokott semmi bent állni, hogy legyen ideje ténylegesen megromlani. A kenyér, ha megszárad, akkor általában ledaráljuk, de van, hogy kidobjuk. De igazából azt vesszük, amire szükségünk van, látjuk, hogy mi van a hűtőben, nem szoktak megromlani a dolgok.
2013. aug. 6. 22:41
4/16 anonim válasza:
Ami lejárt, megromlott, azt kidobom. Főtt ételt másnap megeszek, harmadnap már nem. De ez csak elmélet, mert a gyakorlatban nem kerül rá sor, mert inkább kevesebbet veszek és főzök, de gyakrabban.
2013. aug. 6. 22:46
5/16 anonim válasza:
Én szerintem sokat dobok ki.napi 3* étkezéssel számolva csak amit a két gyerek meghagy.... rengeteg....
Van hogy lejár a kaja:pl felvágott joghurt stb akkor az kuka természetesen.
Másnapos kaját max én eszek, de ritka.
2013. aug. 6. 22:49
6/16 anonim válasza:
Ami megmarad,ha marad és nem eszi meg senki,akkor állatok illetve haszon állatok kapják meg (kajától függ ki mit).Nem szoktunk kidobni semmit.
2013. aug. 6. 22:57
7/16 anonim válasza:
Mi sokat, de a kidobás nem teljesen kidobás, mert a kutya, és a macska kapja meg.
2013. aug. 6. 23:08
8/16 anonim válasza:
Azt dobom ki, ami romlott, illetve ami már az állagából kinézetéből és adódóan nem gusztusos számomra, így nem enném meg, hiába nem romlott.
Igyekszem kigondolni előre, hogy kb. mit főzünk a héten, úgyhogy sok felesleges dolgot azért nem szoktam vásárolni általában.
2013. aug. 7. 00:10
9/16 anonim válasza:
Kevés kajából nehéz lenne pazarolni.
2013. aug. 7. 00:38
10/16 doboszoli válasza:
Az ésszerűség határain belül igyekszem mindent felhasználni, mégis van, amikor a gondos tervezés ellenére marad étel. Ám a porta rasszista beállítottságú őrzője kiválóan elfogyasztja ezeket. (közel 60 kilós rotiról van szó)
Ám csak azért, hogy minden elfogyjon, nem kockáztatok két hét vendégeskedést a fertőző osztályon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!