Hogy kell csinálni a Fondant?
Szerintem ne kifejezetten fondanttal akard bevonni. Sokáig én is azzal vontam be (kis vizben pár g zselatin, hozzá 1 kanál méz meg 1 kanál margarin tűzön összekeverve és ezt 400 g cukorhoz hozzáadni), de nagyon nehezen lehet vele dolgozni, mert nagyon ragad. Ha meg keményítőt teszel hozzá egy idő után törik.
Amit én ajánlanék szintén egy cukros massza, de lényegesen egyszerűbb megcsinálni, jobban formázható, újrahasznosítható ha hűtőben tárolod.
Pontos értékeket nem tudok mondani. A margarint felmelegíted mikróban egy tálban, hogy teljesen folyjon és ehhez sok porcukrot és kevés lisztet adsz, pont annyit, hogy megfelelően nyújtható legyen az állaga. Én még szoktam hozzá mandulaaromát is adni (átlátszót) és finomabb lesz mint a marcipán! A hátránya az, hogy a fondanttal ellentétben ez kicsit sárgás alapszínű a margarin miatt, de ha színezed úgyis mindegy, kis mennyiségben meg fehérnek is elmegy akár.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!