Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek az edessegektol...

Szerintetek az edessegektol tenyleg jobban fog az agy?

Figyelt kérdés
Sokan mondtak, hogy dolgozatok elott egyek csokit, szolocukrot stb. Es azzal indokoltak, hogy jobban mukodik az agy, jobban lehet koncentralni. Igaz ez? Es ha igen, hogy fugg ossze az edesseg az agy mukodessel?
2013. júl. 31. 00:49
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

Nem kifejezetten agystimuláló, csak annyi hogy a cukor élénkít. Gondolj csak bele, mi történik egy kisgyerekkel aki túl sok csokit eszik. Teljesen felpörög, és nem lehet vele bírni.

Tehát az agyműködéssel nem igen függ össze, max közvetetten. Édességet eszel --> felélénkülsz --> jobban pörög az agyad.

2013. júl. 31. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
57%
nem az édességtől hanem a szénhidráttól, ami energia. nem tesz csodát, de segít.
2013. júl. 31. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Legalább az energiahiány ne akadályozza a müködést!
2013. júl. 31. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
46%

Nem az energiával van összefüggésben.

Az idegpályák működésében, és az ingerület átadásban (receptorok) van jelentős szerepe a glükóznak. Ami magyarul szőlőcukor.

Tehát valóban jobban lehet koncentrálni, és ha valamit megtanultál, akkor nagyobb eséllyel jut eszedbe, mint ha egy zacskó csipszet ennél vizsga előtt.

2013. júl. 31. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Oké, de a csokiban nincs glükóz.
2013. júl. 31. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
46%

A glükóz egy 1 molekulából álló elemi monoszacharid.

A csokiban (amitől édes) szacharóz van, (tehát sima répa- vagy nád cukor) ami egy 2 molekulából álló diszacharid.

Ez, emésztés során elemi cukrokká bomlik, és a szacharózból glükóz, és fruktóz lesz.

Tehát van benne glükóz, csak kötött formában, és kell egy hasítóenzim, hogy elemi glükóz, és fruktóz külön váljon.


Ez valamivel lassítja a felszívódást, tehát ilyen értelemben a szőlőcukor gyorsabb, ellenben a csokiban a kakaó miatt van még egy rakás ásványi anyag, és antioxidáns, így összességében jobb az élettani hatása.

2013. júl. 31. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!