Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy fogyjon?

Mit csináljak, hogy fogyjon?

Figyelt kérdés

A páromnak jelentős túlsúlya van, és a nehéz, magyaros ételeket kedveli.

Nekem is van nem kevés súlyfeleslegem, de elkezdtem fogyni, mert sok gyümölcsöt, joghurtot eszem, péksüteményt nem és mozgok.

Lehet, hogy hamarosan összeköltözünk. Mit tehetek "suttyomban" v. fokozatosan, hogy ő is egészségesebben táplálkozzon? Ötlet?

2009. okt. 23. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Peldaul marhaporkolt helyett gombaporkolt. light tejfollel:D sok salataval:D

vannak ilyen fogyisok altal kedvelt dolgok mint durumlisztbol teszta? vagy hulyeseget mondok?

ilyen porkoltes cuccokat lehet sokfele "zoldseg"-bol is csinalni, vagy dusitani zoldsegfelekkel

husbol is lehet a sovanyabbat csinalni, nem muszaj a tarja meg a fustoltszalonna... fagy inkabb csirkepori:D a csirke nem hizlal annyira:D

2009. okt. 23. 23:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is fontos hogy kevesebb zsíros fűszeres dolgot egyen és több zöldséget vezessen be a táplálkozásába.

Ezt elég könnyen eltudod intézni, ha picit változtatsz, és segítesz neki: Én pl úgy változtattam hogy a sertés húst egészében lecseréltük csirkemellre, az adagok jóval kisebbek, mindenhez van zöldség étkezéskor, egy átlagos sima reggelit vagy egy szendvicset is meglehet variálni hogy tele pakolni friss zöldségekkel, és kevesebb pékáru felhasználásával.

A másik része a mozgás.Itt nembiztos hogy jó dolog ha szülinapjára edzőterembérletet kap, ezt nem kellene erőltetni, de pl. arra rálehet szoktatni hogy ami közel van oda gyalog menjen el, és hogy sokat sétáljon.Pl elmehettek kettesben is sétálni.Hátha rákap a mozgás ízére :)

2009. okt. 23. 23:35
 3/8 anonim ***** válasza:

ha szereti a halat, akkor sokszor csinálj neki, mert az nem hízlal meg egészséges is. Sok zöldség, ilyesmi. Ha már ugy te fogsz rá főzni, akkor egyszerűbb dolgod lesz :-)

Beszéld rá, hogy menjetek el együtt pl. konditerembe, vagy kocogni. Ez is egy amolyan közös program

2009. okt. 24. 01:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy suttyomban ez a dolog nem fog menni. Ha az elején még el is fogadja a csirkét (disznó helyett), a gombát (marha helyett). Durumtésztát (a sima helyett), előbb-utóbb eszeveszettül kívánni fogja a régi étrendjét. Az sem kizárt, hogy haragudni fog rád, amiért nem teszel a kedvére kajaügyben. A kondibérlet is csak akkor hasznos ajándék, ha fel is használják.

Én csak egy megoldást látok, hogy őt is elkezdje érdekelni a teste. Szép fokozatosan talán sikerül rávenni, hogy AKARJON daliás legény lenni. Talán, ha időnként megemlíted, hogy milyen jó állt neki régen, hogy vékonyabb volt, hú, milyen baromi jó manusz volt... stb. Talán a hiúságán keresztül lehet leginkább megfogni őt. :-)

Szerintem először is adj időt neki, hogy elkezdjen saját maga energiát szánni magára. Ez nem lesz könnyű. Türelem!

:-)

Neked meg gratuláció, hogy elindultál. És azért is gratula, mert nem vagy önző, ebből is látszik, hogy segíteni akarsz neki. :-)

2009. okt. 24. 08:51
 5/8 igabcsy ***** válasza:

Mivel a magyaros ételeket szereti, ezért sajna hiába késztesz gombát, meg zöldségeket, ahogy valaki már mondta előbb-utóbb kívánni fogja a sertés és a marha húst is.

Én arra gondoltam, hogy a light-os húsokat is próbáld fűszerezéssel olyanná tenni, hogy igazán magyaros ízűk legyen.

Használj sok hagymát, fokhagymát, és rengeteg fűszer növényt. Az ízek kavalkádja teszi érdekessé és változatossá az ételeket.

Sőt ha szereti a csípőset (esetleg a jó erőset), akkor nyert ügyed van, mert szerintem minden light-os kaja ha csípős, akkor már tetszene neki.

Véleményem szerint amivel még rengeteget segíthetsz, az a köretek. Mert a hagyományos sültkrupli, nokedli, kifőtt tészta, stb... rengeteg szénhidrátot tartalmaznak.

És az elhízás fő ellensége nem a zsíros étel, hanem a szénhidrát!!!

Most lehet, hogy sokan sikítani fognak...., de próbáld ki Norbi lisztjét és a a zsemlemorzsáját.

Rengeteg szénhidrátot megspórolhatsz vele.

Az én fiam cukorbeteg, és ezért használom ezeket a termékeket. Ha csak ebből készítenéd akkor érezhetően más az étel íze és az állaga, ezért azt javaslom, hogy pl. a nokedlit készítsd fele Norbi liszt, fele fehérliszt aránnyal. Hasonlóan pl. a palacsintát is.

Vagy a panírozásnál eleinte keverd a normál morzsát a Norbiéval. Azután majd fokozatosan elhagyod. Észre sem fogja venni.

Ha szereti a főzelékeket, akkor ott is tudsz spórolni a liszttel úgy, hogy pl. főtt krumplival sürítesz. Vagy az adott zöldségnek turmixold le egy részét.

És a főzelékeket is lehet csípősen, jó magyaros ízűre készíteni.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Gratulálok az elhatározásodhoz, és sok sikert Nektek!

2009. okt. 24. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Én úgy kezdtem el több zöldsége-gyümölcsöt enni,hogy anyuék amikor főzik a levest és a zöldséget pucolják mindig adnak belőle,hogy egyek.Így nyersen is és főve(a levesbe) is eszek.Délután/estefelé ha tv-t néztük chips,popcorn,kekszek helyett gyümölcsöt pucoltunk és azt ettük.Iskolába minden nap viszek egy almát is!Aztán egyszer elmentünk egy éterembe és anyum a frissensülthöz zöldség köretet kért,én pedig megkóstoltam(aztán több mint a felét én ettem meg,mert finom volt,anyum meg a sültkrumplim nagy részét).Azután vettünk zöldséget és frissensültekhez rendszeresen csinálok zöldség köretet magamnak,a többiek nem igazán eszik meg.Persze egy kis krumplit eszek én is:)

Pörköltbe nagyon gyakran teszünk pl.:zöldbabot,gombát.

Remélem tudtam segíteni!

14,5/L

2009. okt. 24. 10:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok. Amúgy túrázni szokott (régóta csinálja), de már kezd nehezen menni neki. Az a baj, hogy eldöntötte, ő az "egyszerű" ételeket kedveli, az meg, hogy ne egyen kenyeret/péksüteményt, nem tudom, hogy következhetne be. Amolyan "hagyományos, konzervatív" ízlésű ember, a kísérletezgetést nem jól tolerálja. De nem lesz más választása:-).
2009. okt. 24. 18:27
 8/8 anonim válasza:
Nálunk is a párom a haspók, gyakorlatilag mindent szeret amiben hús van.Mind-e mellett nagyon szeret vacsorázni, amúgy parasztosan ( szalonna hagyma kenyér).Na most én azt csináltam ,mivel én főzök nagy beleszólása nincs:) hogy heti kétszer olyan kaja van amiben nincs hús, és a vacsorázásról is sikerült leállítani, mivel én nem vacsizom, ő meg egyedül nem ül neki általában valami gyümivel a kezében szokott vonulni a tévé elé.Valamint a munkahelyre vitt ebédet is én porciózom ki neki.
2009. okt. 28. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!