Valakinek van valami módszere arra hogy a kovászos uborka ne puhuljon meg?
Előforralt levet csináltam, a net-ről leszedett recept szerint: 2,5 l vízbe 1,5 púpozott evőkanál só. Én pedig belefőztem a 2,5 l vízbe 2,5 kanál só. Ettől még részemről ehető volt!
A szomszédasszonyom rákérdezett: ezek szerint nem puhult meg a közepe, igaz?? Mondtam neki: igaz, finom roppanós az ubim!
Ha gondolod próbáld ki. A sóval felforralt vizet konyhahőmérsékletre vissza kell hűteni, majd a fűszerekkel összerakott ubira önteni. (Kapor, bors, fokhagyma, babérlevél, kenyér). Szerda este összeraktam, péntek dél körül már le is szűrtem.
Több csapda is lehet szerintem.
Ha sokáig van a tűző napon, megpuhul. Csak addig hagyd ott, amíg a leve bezavarosodik, utána be a konyhába.(igaz, így 2-3 nappal később van kész)
Túl sok só. Attól a hordós káposzta is megpuhul. Jómagam öt literes üveghez 3 kiló uborkához, 3 evőkanál sót szoktam tenni, és annyi vizet ami ráfér.
Amit itt olvastam, és kipróbáltam: berakáskor egy evőkanálnyi ecetet teszek a felöntő vízbe, és működik. Ropogós marad az uborka.
Jó szívvel ajánlom kipróbálni.
Soha nem puhult még meg nekem, pedig 18 éve vagyok háziasszony, egy nyár alatt kb. 15x csinálok.
Friss, szúrós uborka a lényeg. És nem forró vízzel öntöm le, csak kb.40 fokossal. Fel sem forralom a vizet, csak felmelegítem. Fokhagymát bőven teszek bele, sót kóstolásra, kapor bőven.De nem a tűző napra teszem, hanem félárnyékba, és 3.-4.-napon már beszedem.Üvegekbe rakom, levét rászűröm. És be a hűtőbe. Mindig ropogós, ha estleg marad is meg hetek múlva is roppan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!