Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valakinek van valami módszere...

Valakinek van valami módszere arra hogy a kovászos uborka ne puhuljon meg?

Figyelt kérdés
Miután elkészül az uborka a belseje folyton megpuhul, azonban az ízével semmi gond nincs. Valami ötlet? Előre is köszi a válaszokat. :)

2013. júl. 29. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Előforralt levet csináltam, a net-ről leszedett recept szerint: 2,5 l vízbe 1,5 púpozott evőkanál só. Én pedig belefőztem a 2,5 l vízbe 2,5 kanál só. Ettől még részemről ehető volt!

A szomszédasszonyom rákérdezett: ezek szerint nem puhult meg a közepe, igaz?? Mondtam neki: igaz, finom roppanós az ubim!


Ha gondolod próbáld ki. A sóval felforralt vizet konyhahőmérsékletre vissza kell hűteni, majd a fűszerekkel összerakott ubira önteni. (Kapor, bors, fokhagyma, babérlevél, kenyér). Szerda este összeraktam, péntek dél körül már le is szűrtem.

2013. júl. 29. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Uborkától is függ, én mindig kicsiket, vékonyakat veszek és telljesen frisset, ami még szúr és kemény, harmadik nap leszedem, akkor még csak félig érett, leszűröm és be a hűtőbe, másfél hete csináltam és még mindig ropogós.
2013. júl. 29. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én teszek el kicsit is, nagyot is. Hosszában a végétől 1-2 cm-ig vágom be, majd haránt irányban a másik végéről, szintén a végétől 1-2 cm-ig. Simán vízforralóban forralok vizet, 1 liter vízhez 2 púpos evőkanál sót teszek, fél marék kapor, egy szelet kenyér a tetejére, ráöntöm a kb. 50 fokra hűlt vizet, kistányér az üveg tetejére, és kirakom az erkélyre. 3-4 napig érlelem és isteni roppanós. Belül sem csoffadt.
2013. júl. 29. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én mindig forró /sóval felforralt/ vízzel öntöm le. Soha nem puhul meg, hamarabb is megérik.
2013. júl. 29. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: hangsúlyozom: nem hűtöm le a forralt sós vizet, hanem a tűzről levéve azonnal az uborkára öntöm! Olyan üveget válassz,ami kibírja!
2013. júl. 29. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:

Több csapda is lehet szerintem.

Ha sokáig van a tűző napon, megpuhul. Csak addig hagyd ott, amíg a leve bezavarosodik, utána be a konyhába.(igaz, így 2-3 nappal később van kész)

Túl sok só. Attól a hordós káposzta is megpuhul. Jómagam öt literes üveghez 3 kiló uborkához, 3 evőkanál sót szoktam tenni, és annyi vizet ami ráfér.

Amit itt olvastam, és kipróbáltam: berakáskor egy evőkanálnyi ecetet teszek a felöntő vízbe, és működik. Ropogós marad az uborka.

Jó szívvel ajánlom kipróbálni.

2013. júl. 29. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Soha nem puhult még meg nekem, pedig 18 éve vagyok háziasszony, egy nyár alatt kb. 15x csinálok.

Friss, szúrós uborka a lényeg. És nem forró vízzel öntöm le, csak kb.40 fokossal. Fel sem forralom a vizet, csak felmelegítem. Fokhagymát bőven teszek bele, sót kóstolásra, kapor bőven.De nem a tűző napra teszem, hanem félárnyékba, és 3.-4.-napon már beszedem.Üvegekbe rakom, levét rászűröm. És be a hűtőbe. Mindig ropogós, ha estleg marad is meg hetek múlva is roppan.

2013. júl. 29. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne vagdosd be! Ne sózd túl a felöntőlevet, aranyszabály, hogy 1 liter vízhez 1 csapott evőkanál só kell. Elég langyos vízben elkeverni a sót, soha nem szabad forró vízzel leönteni, mert megfőzöd. Félárnyékos meleg helyen 2-3 nap alatt kész és ha behozod azonnal szűrd le és kerüljön hűtőbe.
jún. 19. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!