Mi az az alapanyag/étel amit nem eszel meg?
Sorra lepődök meg az embereken, hogy ezt és azt nem eszik meg, néha nagyon alap dolgokat is. Én eddig még semmivel nem voltam úgy, hogy fúj ezt én nem eszem meg.
Szóval, mi az amit ki nem állhattok? :)
Azt hittem sokáig magamról, hogy mindenevő vagyok.
Egyszer az üzemin "saláta-főzelék" volt a menü. Hát azt már én sem ettem meg: a közönséges salátát levelekre szedték (még csak fel sem csíkozták), megfőzték, az üzemin szokásos csomós-rántással berántották, és elébünk rakták. Hát azt már én is visszavittem nekik!
Képtelen vagyok bármit megenni ami paradicsomot tartalmaz bármilyen formába és magát a paradicsomot is :
Köszönöm !!! A paradicsomos káposzta élményt Eti dadusnak az oviba :: Maradandot adott nekem egy életre..
Én a vadpörkölteket nem bírom megenni, elájulok az illatuktól.
Szegény nyuszikat is sajnálom, azt sem bírom megenni, megkóstoltam, finom volt, de valahogy kifordult a számból.
Káposzta.
Egyszerűen utálom az ízét, meg régen amikor a szüleim rávettek hogy kóstoljam legalább meg akkor nagy nehezen ettem belőle de kiöklendeztem. Nem tudom miért, de a családba én vagyok az egyetlen aki nem szereti a káposztát.
A húgom mondjuk szereti nagyon az ízét csak ha eszik belőle akkor este rohan 20 percenként a wc-re mert hasmenése van tőle, tehát ezért ő is ritkábban eszik.
A gombát én csak rántottan vagyok hajlandó megenni, ha levesbe vagy pörinek teszik elém nem eszem meg mégha pizzán van rajta főleg maradékon amit a hűtőben találok arról is leszedem.
Amit még nem tudom megenni az a sóska főzelék.
Nem a színével meg nem is az állagával van bajom, egyszerűen képtelen vagyok elfogyasztani én alapból utálom a sós ételeket én mindent sótlanul eszek szinte ha magamra főzök csak annyira sózom meg amennyire kell hogy íze legyen, de amikor sokan mondják rá hogy sótlan akkor nekem az pont jó. Nagyon ritkán van az amikor sót rakok plusza egy ételhez.
Meg ugye irtózom a füstölt dolgoktól. Régebben a szüleim gyakran vágta disznót és akkor csak füstölt dolgokon éltünk szinte, akkor nem volt vele bajom, de amikor sokáig nem ettem olyat, mert nem vágtunk disznót már lassan 7 éve, azóta nem ettem füstöltet sem igazán. Persze anyám kapott meg vett is füstöt dolgokat, plusz mi is csináltunk itthon még csak az alapot vettük meg. A sütni való kolbászt imádom főleg a házit de ha már füstölt attól kész vagyok. Igazából nem az ízével van bajom, egyszerűen okádok tőle. Akárhányszor megeszek akár csak néhány karika füstölt kolbászt félnapon belül vagy kihányom, vagy olyan gyomorgörcsöm van hogy még feküdni sem tudok mert akkor a hányinger kap el.
Gyűlölöm az ilyen válogatós embereket, még látatlanban is (szia ötös).
Igazán megtehetném pénzügyileg, hogy az legyek, de én mindent megeszek, maximum van amit kerülök ha megtehetem.
A szószos káposzta alapú ételek az ilyenek leginkább, a paradicsomos káposztát nagyon nem bírom és a székelykáposztáért se vagyok oda.
Főzelék, belsőségek, spenót viszont jöhet simán, kifejezetten imádom mindet.
tökfőzelék
kolbászos ételek
zöldbableves
felvágottak
gesztenyés ételek
sült húsok, pörköltek, sült krumpli (ezeket csak ha nagyon muszáj, és nincs más itthon)
fehércsoki
chips
A paprikát általában véve nem szeretem megfőzve/megsütve, illetve a paradicsomot sok formájában szintén nem. Pedig nyersen mindkettőt imádom. Viszont ebből adódóan nálam a lecsó nagyon nem nyerő, és épp így a paradicsomleves, a paradicsomos káposzta, és hasonlók. Érdekes, ha pizzán van a megsült paradicsom karika, vagy akár csak a pizzaszósz, azzal semmi bajom.
Ezen kívül a tökkel nem vagyok még kibékülve, bár csak menzai tökfőzelék formájában ismerem, lehet, hogy más ételként elkészítve szívesen megenném.
Amúgy alapanyag más nincs, amit nem ennék meg.
Elkészített étel mondjuk a káposztás tészta és a vadas. Na ezeket köszi, de nem. De ami nem ez, illetve amiben nincs feldolgozott paprika vagy paradicsom, az jöhet, ami nem annyira a kedvencem, azt is megeszem, ha nincs más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!