1/9 anonim válasza:
Én mindig megpucolom, de előtte megmosom folyó vízben.
2/9 anonim válasza:
a laskagombát csak mosni szoktuk,
3/9 anonim válasza:
Laskát mosni szoktam a sapiont pedig attól függ ,hogy mennyire koszos..
4/9 anonim válasza:
A gombát csak mosni kell, a tenyésztők sem javasolják a pucolását, mert macerás és felesleges. A tönkje földes végét kell levágni, folyóvízben gyorsan megmosni a gombát, átöblíteni az egészet, de nem szabad áztatni semmiképpen sem. A spóratokokat ki lehet kaparni, de egyáltalán nem szükséges.
Az erdei gombánál a mosást sem szokták tanácsolni,csak azt hogy egy konyharuhával törölgessük meg.
5/9 anonim válasza:
1 vagyok!
Nem írtam de én a csiperke gombára gondoltam.
A laska gombát én is csak leöblítem.
6/9 anonim válasza:
A friss, kemény gombát nem szoktam lepucolni, mert sokkal ízletesebb, ha a héja is rajta van.
7/9 anonim válasza:
engem apum úgy tanított h meg kell pucolni és utána meg mosni ezért én így csinálom szinte mindíg
8/9 anonim válasza:
" meg kell pucolni és utána meg mosni "
EZ így teljesen értelmetlen dolog. Eleve ha megpucolja valaki, akkor az értékes anyagokat dobja el, másrészt teljesen felesleges. Ha utána még vizbe is kerül, akkor teljesen elázik, megszívja magát, és még íze sem marad.
9/9 anonim válasza:
A csiperkét mossuk és pucoljuk, a laskát csak jól megmossuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!