Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell sonkát főzni?...

A4940825 kérdése:

Hogyan kell sonkát főzni? Valaki leírná nekem lépésről lépésre?

Figyelt kérdés
2013. júl. 25. 14:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell tenni bő vízben és puhára főzni!
2013. júl. 25. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
és nem kell valami fűszert hozzáadni?
2013. júl. 25. 14:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
nem
2013. júl. 25. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha füstölt sonka, akkor én azzal kezdem, hogy előző nap, (este) langyos vízbe teszem, és kb. fél óra ázás után kiskéssel alaposan körbe-kaparom. Nagyon sok "füst" és sómaradvány lejön azzal együtt, így szép világosbarna színe lesz. Majd éjszakára annyi hideg vízbe áztatom be, ami teljesen el-lepi. Akkor reggelig kiázik belőle azt a só is, amit a tartósítás miatt "felszívattak" vele valamikor még a tél kellős közepén.


Másnap reggel friss lében szépen felteszem főni, ha felforrt visszaveszem takarékra, esetenként fordítok rajta, hogy lehetőleg minden oldala kb. egyformán, egyidőben főjjön meg. Ha kell, menet közben pótolom a vizét.


Persze van, aki szokott fokhagymát, vöröshagymát, babérlevelet, esetleg szemes borsot is rakni a főzővízbe. Én csak natúr lében főzöm.

2013. júl. 25. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
én is előző nap be áztatom,majd másnap hideg vízzel kezdem el főzni,és fokhagymát,vörös hagymát teszek bele
2013. júl. 25. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen sonka, ha házi füstölt, akkor be kell hideg vízbe áztatni főzés előtt.
2013. júl. 25. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Csak a házi füstölt sonkát áztasd be előre, a gyorspácoltnak kiázik az íze, azt nem kell. Ízlés szerint tehetsz hozzá hagymát, babérlevelet, egész borst, ha hidegen, szeletelve akarod tálalni, akkor jól jöhet az ízesítés, főleg a gyorspácoltnál, de ha valamilyen ételhez előfőzöd, akkor szükségtelen, majd átveszi úgyis az étel ízét. Az igaz, házi füstölt sonka ízét kár elrontani fűszerekkel :)
2013. júl. 25. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Ja, és még annyi, hogy ha puhára főtt már a bőre is, hagyd legalább 2 órát a főzővízben hűlni, nem szárad úgy ki.
2013. júl. 25. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Lassan! :)

Tényleg, a lehető leglassabban főzd!

2013. júl. 25. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!:)
2013. júl. 25. 18:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!