Hogyan kell sonkát főzni? Valaki leírná nekem lépésről lépésre?
Ha füstölt sonka, akkor én azzal kezdem, hogy előző nap, (este) langyos vízbe teszem, és kb. fél óra ázás után kiskéssel alaposan körbe-kaparom. Nagyon sok "füst" és sómaradvány lejön azzal együtt, így szép világosbarna színe lesz. Majd éjszakára annyi hideg vízbe áztatom be, ami teljesen el-lepi. Akkor reggelig kiázik belőle azt a só is, amit a tartósítás miatt "felszívattak" vele valamikor még a tél kellős közepén.
Másnap reggel friss lében szépen felteszem főni, ha felforrt visszaveszem takarékra, esetenként fordítok rajta, hogy lehetőleg minden oldala kb. egyformán, egyidőben főjjön meg. Ha kell, menet közben pótolom a vizét.
Persze van, aki szokott fokhagymát, vöröshagymát, babérlevelet, esetleg szemes borsot is rakni a főzővízbe. Én csak natúr lében főzöm.
Lassan! :)
Tényleg, a lehető leglassabban főzd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!