Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kollégista leszek help!...

Kollégista leszek help! Hogyan fogok kijönni heti 2500-3000ft-ból?

Figyelt kérdés
Menzát nem fogok kérni, mert egyszerűen ki nem állhatom azt az ételt amit adnak, a semmiért meg nem fogunk fizetni (általános iskolában is ők főztek, nem vagyok finnyás de azt a kosztot áhhw kiráz a hideg) na szóval kollégista leszek. hogyan oldjam meg a kajálást? tudok főzni, de nem tudnám hol tárolni az alapanyagokat mint pl tojás tej, mert állítólag mindent lopnak :S szóval a kaja, tisztálkodási szerek, ilyenek.hogy fogom tudni ezeket mind megvenni? :S teljesen kétségbe vagyok esve.14/L

2013. júl. 13. 15:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Húha, kemény dió... Honnan tudod, hogy nem lesz jó a menza? Teljesen ugyanaz a menza főz? Vagy ezt hogy értsük?
2013. júl. 13. 15:59
 2/13 anonim válasza:

nehezen. mai árak mellett.

szinte lehetetlen, egy kolis kaja ahova én megyek ~850ft/nap (reggeli/ebéd/vacsi amit kérsz, összesen számolva annyi)

Én nekem ezt fizetik, úgy számoltam ha mindent kérnék minden nap akkor 17000-18000/hónap. Ezt kapom a szülőktől, ezen kívül meg félárva létemből kapok az államtól is 42.000-et/hó.

2013. júl. 13. 16:06
 3/13 A kérdező kommentje:

igen ugyanaz a menza főz mint ált. iskolában :S

szóval inkább magamra főzök de hogy?

2013. júl. 13. 16:19
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a lopás dolgot h kell pontosan érteni? Egy közös hűtő van sok embernek (emelet, vagy ilyesmi)? Mert abban tényleg nem lehet semmit tartani...viszont ha szobánként van hűtő, ott meg lehet beszélni, hogy nem kommunizmus van, hogy megesszük egymás cuccát, hanem mindenki a magáét.... Amúgy meg ha tényleg használhatatlan a hűtő, akkor két lehetőség van még:

1. A menzán van hűtő, és ott megkéred őket, hogy légyszi egy-két apróságot (tényleg csak a legfontosabbakat!!!) tárolhasd ott...

2.Olyan dolgokkal főzz, amik nem romlandóak, nem kell nekik hűtő! Mindig előző nap vásárolj be, egy nap alatt a legtöbb dolog nem romlik meg...

----------------------------------------------------------

Foglalkozzunk akkor egy kicsit a másik problémával.

A pénz. Próbálj meg mindenből olcsót venni, de ne rosszat, csak inkább olcsóbbat. Pl. tejből a coop, vagy magyar tej is teljesen jó, ahogy üdítőből is jó a Lift is, nem kell Fanta, satöbbi...

És olcsó kajákat főzz, amikbe olcsó dolgok kellenek... például veszel egy zacskó tésztát, az több alkalomra is elég, pl. tejfölös tészta, lekváros tészta, kockasajtos (nem Medve, az drága) tészta (rá olvasztod, kész), paradicsomkonzerves tészta sajttal, stb.

Ja! Vegyél konzerveket!!!! Olcsók, nem kell nekik hűtő!!!Szóval KONZERV!

Sok szerencsét, sikert, kitartást!!! :)

2013. júl. 13. 20:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Mi 4-en vagyunk, és nekünk 10000 Ft a heti bevásárlás itthonra, ebből én elég változatosan tudok főzni, de tény, hogy van fagyasztó, hűtő és így mindig azt veszem, ami éppen akciós, és ezeket variálom. Ügyesen ki lehet jönni, és esetleg még találhatsz is diákmelót mellé, akkor több lesz. Ne ess kétségbe. Ha pl. megeszel reggel-délben-este két szelet májkrémes kenyeret (Pennyben szokott lenni kenőmájas 119-139 Ft-ért) és egy hétig ezen élsz, akkor az 1500 Ft-ból kijön, ha margarinos kenyeret eszel egy hétig, akkor az 600 Ft-ból is kijöhet, most ezek csak a legrosszabb esetek, de akkor sem halsz már éhen. Egy csomag sárgaborsó pedig kb 200 Ft, ebből egy nagy fazék főzeléket lehet főzni, amit te 4 napig ennél egyedül, vagy egy csomag tészta is 200 Ft, hozzá egy pohár tejföl, és meg van oldva 3 napi ebéd.
2013. júl. 18. 18:13
 6/13 anonim ***** válasza:
Jó a konzerv is, most vettem 6 töltött káposzta konzervet 1490 Ft-ért. A tisztálkodási szereket pedig kérd ajándékba mindig, szülinapokra, névnapokra, stb.
2013. júl. 18. 18:17
 7/13 Aspartia válasza:
DEkomoly!! tök jó ötleteket írtok! :)
2013. júl. 24. 14:30
 8/13 Laylah ***** válasza:
5: én senkinek nem ajánlom, hogy akárcsak egy hétig is száraz kaján éljen. Sajnos tapasztalatból írom, de elég komoly székrekedéseket okoz az ilyen egyoldalú étrend :S
2013. júl. 28. 17:21
 9/13 anonim ***** válasza:

A mi kolinkban (Debrecen, Andaházi) egyszerűen nem engedik meg hogy ne kérj kaját, egyszerűen kifizettetik veled, akár megeszed akár nem. Szóval majd ennek is utána lehet érdeklődni.

Szintén a mi kolinkban: lopnak. Van egy konyha szerű dolog (a sütő nem működik, a tűzhely balesetveszélyes) ahol egy cosmó szekrényke van, abban tarthatod a cuccod, ami konyhás, onnan is mindig lopnak. A hűtő (emeletenként 1) szintén nem biztos hely. Én úgy oldottam meg, hogy ne lopják el a kajám, hogy egy kisebb fajta hűtőtáskára szereltettem édesapámmal egy plusz lyukat, és úgy betudtam lakatolni (a cipzár lukával és a plusz feltett lukkal) Ez elég jó megoldás, mert ha nem tudják mi van benne nem viszik el.

Egyébként szerintem akármilyen rossz is a menzás kaja, ott jössz ki a legjobban - nálunk 20.000 a kaja egy hónapban - ha változatosan akarsz enni (pl nem mindennap konzervet) akkor így lenne a legjobb.

Lehet, hogy nem tudtam segíteni, de csak azt mondtam, amit megtapasztaltam.

2013. aug. 21. 16:09
 10/13 anonim válasza:
Nagyon jó ötleteket adtatok :) Nálunk a koliba a kaja jó meg nem is lopnak szerencsére :) De viszont annyit mondanák h a tisztálkodási szerekből ne a legolcsóbbat vedd mert azzal csak rontod a hajadat és a bőrödet.A másik h ne kölsd el hülyeségekre a pénzedet. Vigyél otthonról is kaját...És ne csak konzerveken élj!!!!
2013. aug. 23. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!