Kollégista leszek help! Hogyan fogok kijönni heti 2500-3000ft-ból?
nehezen. mai árak mellett.
szinte lehetetlen, egy kolis kaja ahova én megyek ~850ft/nap (reggeli/ebéd/vacsi amit kérsz, összesen számolva annyi)
Én nekem ezt fizetik, úgy számoltam ha mindent kérnék minden nap akkor 17000-18000/hónap. Ezt kapom a szülőktől, ezen kívül meg félárva létemből kapok az államtól is 42.000-et/hó.
igen ugyanaz a menza főz mint ált. iskolában :S
szóval inkább magamra főzök de hogy?
Ezt a lopás dolgot h kell pontosan érteni? Egy közös hűtő van sok embernek (emelet, vagy ilyesmi)? Mert abban tényleg nem lehet semmit tartani...viszont ha szobánként van hűtő, ott meg lehet beszélni, hogy nem kommunizmus van, hogy megesszük egymás cuccát, hanem mindenki a magáét.... Amúgy meg ha tényleg használhatatlan a hűtő, akkor két lehetőség van még:
1. A menzán van hűtő, és ott megkéred őket, hogy légyszi egy-két apróságot (tényleg csak a legfontosabbakat!!!) tárolhasd ott...
2.Olyan dolgokkal főzz, amik nem romlandóak, nem kell nekik hűtő! Mindig előző nap vásárolj be, egy nap alatt a legtöbb dolog nem romlik meg...
----------------------------------------------------------
Foglalkozzunk akkor egy kicsit a másik problémával.
A pénz. Próbálj meg mindenből olcsót venni, de ne rosszat, csak inkább olcsóbbat. Pl. tejből a coop, vagy magyar tej is teljesen jó, ahogy üdítőből is jó a Lift is, nem kell Fanta, satöbbi...
És olcsó kajákat főzz, amikbe olcsó dolgok kellenek... például veszel egy zacskó tésztát, az több alkalomra is elég, pl. tejfölös tészta, lekváros tészta, kockasajtos (nem Medve, az drága) tészta (rá olvasztod, kész), paradicsomkonzerves tészta sajttal, stb.
Ja! Vegyél konzerveket!!!! Olcsók, nem kell nekik hűtő!!!Szóval KONZERV!
Sok szerencsét, sikert, kitartást!!! :)
A mi kolinkban (Debrecen, Andaházi) egyszerűen nem engedik meg hogy ne kérj kaját, egyszerűen kifizettetik veled, akár megeszed akár nem. Szóval majd ennek is utána lehet érdeklődni.
Szintén a mi kolinkban: lopnak. Van egy konyha szerű dolog (a sütő nem működik, a tűzhely balesetveszélyes) ahol egy cosmó szekrényke van, abban tarthatod a cuccod, ami konyhás, onnan is mindig lopnak. A hűtő (emeletenként 1) szintén nem biztos hely. Én úgy oldottam meg, hogy ne lopják el a kajám, hogy egy kisebb fajta hűtőtáskára szereltettem édesapámmal egy plusz lyukat, és úgy betudtam lakatolni (a cipzár lukával és a plusz feltett lukkal) Ez elég jó megoldás, mert ha nem tudják mi van benne nem viszik el.
Egyébként szerintem akármilyen rossz is a menzás kaja, ott jössz ki a legjobban - nálunk 20.000 a kaja egy hónapban - ha változatosan akarsz enni (pl nem mindennap konzervet) akkor így lenne a legjobb.
Lehet, hogy nem tudtam segíteni, de csak azt mondtam, amit megtapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!