Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Aki vágott már disznót,...

Aki vágott már disznót, elmondaná valaki nekem, hogyan kell házilag párizsit készíteni? Mik kellenek hozzá, milyen fűszerek?

Figyelt kérdés

2013. júl. 7. 09:03
1 2
 11/18 doboszoli ***** válasza:
Kutter hiányában (néhány százezertől néhány millióig terjedő árú aprítógép) nem megoldható házilag.
2013. júl. 8. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim válasza:

A párizsi tartalmaz ipari szalonnát 17%,szójagranulátumot(nedvesített)54 %,sertésbőrt 14 %,TEHÉNTŐGY darálékot 17 %,15% ipari sertéshús darálékot,natrium-glutaminátot,sót,ízesítő adalékot.Tessék,parancsolj.Részemről azóta nem tudom megenni,amióta láttam készítés közben a húsüzemben.Jó véreshurkára,vagy finom kenőmájasra nem gondolsz?

A párizsi nem fogyókúrás,ha ebben gondolkozol !!

2013. júl. 12. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim válasza:
Kérdező: Mint ahogy többiek mondták nem éri meg házilag előkészíteni mert drága és minősége meg szar a házi hurkához képest. De ha kísérletezni akarsz akkor lesz szükséged 1 darálóra ami péppé tud zúzni. Ízesítése szerintem, alap fűszerből áll. Só, bors, paprika, kömény esetleg rozmaring. Fő eleme a párizsiban a szója ezt lehet venni boltokban is, minél olcsóbb a párizsi annál több a szója és kevés benne a hús. Disznó különböző részei alkotják a húst a párizsiban de nem sokat tesznek bele azé hogy olcsóbb legyen az előállítása. Meg lehet enni a párizsit de ha igazi húsra vágysz akkor vegyél hurkát vagy kolbászt, abba nincs szója, az csak szín tiszta hús.
2013. júl. 12. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:

13-as. Ezt ,hogy érted ? / ha igazi húsra vágysz akkor vegyél hurkát vagy kolbászt, abba nincs szója, az csak szín tiszta hús. /

A hurka legalább 50%-a rizs, a többi része sem szín hús, csak kb 20-25%-a.

2013. júl. 13. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim válasza:
Idióta barom, ez komoly kérdés?
2013. júl. 14. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 valaki : ***** válasza:

Disznóvágás= Kolbász,hurka, sonka,szalonna, disznósajt.

Párizsit a boltban lehet venni.

2013. júl. 18. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim válasza:
Kimosod a disznóbelet (már a kutyának sem adható, de emberi fogyasztásra kötelező darab), átfőzöd, hozzáteszel jó pár kiló csirketalpat illetve baromfi bőr, mixeled megbolondítod kis abrakkal felfőződ ételfestékkel és kész is van!
2013. júl. 26. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
A sok álszent barom
2018. jan. 26. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!