Aki vágott már disznót, elmondaná valaki nekem, hogyan kell házilag párizsit készíteni? Mik kellenek hozzá, milyen fűszerek?
Figyelt kérdés
2013. júl. 7. 09:03
11/18 doboszoli válasza:
Kutter hiányában (néhány százezertől néhány millióig terjedő árú aprítógép) nem megoldható házilag.
12/18 anonim válasza:
A párizsi tartalmaz ipari szalonnát 17%,szójagranulátumot(nedvesített)54 %,sertésbőrt 14 %,TEHÉNTŐGY darálékot 17 %,15% ipari sertéshús darálékot,natrium-glutaminátot,sót,ízesítő adalékot.Tessék,parancsolj.Részemről azóta nem tudom megenni,amióta láttam készítés közben a húsüzemben.Jó véreshurkára,vagy finom kenőmájasra nem gondolsz?
A párizsi nem fogyókúrás,ha ebben gondolkozol !!
13/18 anonim válasza:
Kérdező: Mint ahogy többiek mondták nem éri meg házilag előkészíteni mert drága és minősége meg szar a házi hurkához képest. De ha kísérletezni akarsz akkor lesz szükséged 1 darálóra ami péppé tud zúzni. Ízesítése szerintem, alap fűszerből áll. Só, bors, paprika, kömény esetleg rozmaring. Fő eleme a párizsiban a szója ezt lehet venni boltokban is, minél olcsóbb a párizsi annál több a szója és kevés benne a hús. Disznó különböző részei alkotják a húst a párizsiban de nem sokat tesznek bele azé hogy olcsóbb legyen az előállítása. Meg lehet enni a párizsit de ha igazi húsra vágysz akkor vegyél hurkát vagy kolbászt, abba nincs szója, az csak szín tiszta hús.
14/18 anonim válasza:
13-as. Ezt ,hogy érted ? / ha igazi húsra vágysz akkor vegyél hurkát vagy kolbászt, abba nincs szója, az csak szín tiszta hús. /
A hurka legalább 50%-a rizs, a többi része sem szín hús, csak kb 20-25%-a.
15/18 anonim válasza:
Idióta barom, ez komoly kérdés?
16/18 valaki : válasza:
Disznóvágás= Kolbász,hurka, sonka,szalonna, disznósajt.
Párizsit a boltban lehet venni.
17/18 anonim válasza:
Kimosod a disznóbelet (már a kutyának sem adható, de emberi fogyasztásra kötelező darab), átfőzöd, hozzáteszel jó pár kiló csirketalpat illetve baromfi bőr, mixeled megbolondítod kis abrakkal felfőződ ételfestékkel és kész is van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!