Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehetek rosszul mekikajától?

Lehetek rosszul mekikajától?

Figyelt kérdés
Tegnap barátaimmal beültünk a Mekibe, mert éhesek voltunk, és csak az volt a közelben. Amúgy nem szoktam ott enni, nem szeretem, de most éhes voltam. Pár órával később, mikor hazaértem, iszonyatosan el kezdett fájni a gyomrom. Csak sültkrumplit meg McNuggets-et ettem. Lehettem ettől rosszul?
2013. júl. 5. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Igen : Velem is történt ilyen : Alig vártam ,hogy hazaérjek ?hasmenés hányás : Onnan tudom ,hogy MC -kaja volt hogy nem ettem aznap mást csak MC -hambit .
2013. júl. 5. 10:45
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

Persze!

Én is csak egyszer vásároltam olyan helyen, igaz, hogy az első falat után amit vettem az egész a kukában landolt, tehát meg sem ettem, mert:

- éreztem, hogy az egész húsgombóc teljesen sületlen volt, csak átázott attól az olajos csöpögős olajtól, de megsütve nem volt

- az is erősen kiérződött belőle, hogy azt az olajat már legalább két hét óta használták, olyan avas-öreg valami volt.

Szóval még a sült-krumplit sem voltam képes megenni, ugyanezek miatt, ezért én beteg nem lettem tőle.

Azóta sem mentem egyetlen ilyen "kifőzdének" sem a tájára!

2013. júl. 5. 10:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Korábban nem volt vele bajom, mondjuk olyan sokszor nem is voltam, és akkor is max sültkrumplit ettem, de most szarul is lettem tőle.
2013. júl. 5. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Főzzél kamilla-teát, szobahőmérsékleten rakj bele egy kis citromlét, és azt kortyolgasd esetenként. Átmossa a gyomrot, a kamilla nyugtat, a citromlé a leköti a zsírokat.
2013. júl. 5. 11:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2013. júl. 5. 11:23
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

Én már elég sokszor ettem Mekiben és semmi ilyet nem tapasztaltam.

Ha egy eldugott, ritkán látogatott kis ebédlőben ettél volna valamit és rosszul leszel tőle, azt megérteném.De a Mekiben látod, milyen nagy a forgalom, szerintem ott nincs ideje megromlani a kajának, ráadásul "futószalagon" készítik, frissen teszik eléd, nem áll ott fél napig, hogy ideje legyen romolni.Meg a Mekit rendszeresen ellenőrzik is, mert adnak a minőségre, tiszta hely.Persze az tény, hogy főleg nyáron, a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, hogy gyomorrontást okoz az étel.De a Mekiben szerintem ez nem jellemző.

2013. júl. 5. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:
72%

Azt írja a kérdező, hogy nem szokott ilyen helyen enni.

Ezek szerint a gyomra nincs hozzászokva, hogy olyan ételt egyen, ami pl. olyan olajban sült, amelyben előtte már legalább másik 30-50-80-100 adagot is kisütöttek aznap.

Éppen azért, mert nagy a forgalom, ugyanabban az olajban több adag kaját kisütnek, mintha otthon 2-3 főre készítene kaját.

Attól még az étterem lehet tiszta, a kajával, alapanyaggal bánhatnak tisztán, de akinek a gyomra nincs az ilyen "nehéz" kajához szokva, az bizony megérzi.

2013. júl. 5. 12:01
 8/8 anonim válasza:
Én is tapasztaltam ilyet, nem egyszer, sőt minden alkalommal, egy ideje. Évekig semmi bajom sem olt belőle, és személy szerint nagyon szeretem, éppen azért bánt az, hogy folton hányingerem van és hasmenésem. Ez nálam egy éve vagy fél éve jelentkezett, és nehezen mondok le róla, már csak azért is, mert a környezetemben is szeretik és egy baráti találkozón nem mondhatok "nem"-et egy jó mekire, mivel ha mindenki eszik, nekem is illik legalább valamennyit.
2021. aug. 7. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!