Lehetek rosszul mekikajától?
Persze!
Én is csak egyszer vásároltam olyan helyen, igaz, hogy az első falat után amit vettem az egész a kukában landolt, tehát meg sem ettem, mert:
- éreztem, hogy az egész húsgombóc teljesen sületlen volt, csak átázott attól az olajos csöpögős olajtól, de megsütve nem volt
- az is erősen kiérződött belőle, hogy azt az olajat már legalább két hét óta használták, olyan avas-öreg valami volt.
Szóval még a sült-krumplit sem voltam képes megenni, ugyanezek miatt, ezért én beteg nem lettem tőle.
Azóta sem mentem egyetlen ilyen "kifőzdének" sem a tájára!
Én már elég sokszor ettem Mekiben és semmi ilyet nem tapasztaltam.
Ha egy eldugott, ritkán látogatott kis ebédlőben ettél volna valamit és rosszul leszel tőle, azt megérteném.De a Mekiben látod, milyen nagy a forgalom, szerintem ott nincs ideje megromlani a kajának, ráadásul "futószalagon" készítik, frissen teszik eléd, nem áll ott fél napig, hogy ideje legyen romolni.Meg a Mekit rendszeresen ellenőrzik is, mert adnak a minőségre, tiszta hely.Persze az tény, hogy főleg nyáron, a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, hogy gyomorrontást okoz az étel.De a Mekiben szerintem ez nem jellemző.
Azt írja a kérdező, hogy nem szokott ilyen helyen enni.
Ezek szerint a gyomra nincs hozzászokva, hogy olyan ételt egyen, ami pl. olyan olajban sült, amelyben előtte már legalább másik 30-50-80-100 adagot is kisütöttek aznap.
Éppen azért, mert nagy a forgalom, ugyanabban az olajban több adag kaját kisütnek, mintha otthon 2-3 főre készítene kaját.
Attól még az étterem lehet tiszta, a kajával, alapanyaggal bánhatnak tisztán, de akinek a gyomra nincs az ilyen "nehéz" kajához szokva, az bizony megérzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!